Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '21

 
Kategori
Müzik
 

Şubat güzellemeleri

2021’e güzel bir başlangıç yaptık. Yeni albüm müjdeleri, iddialı dönüşler, hiç özletmeden mutlu edenler ve pek şahane sürpriz şarkılar sırasını beklediğimiz heyecanlı bir aya giriş yaptık. Peki bu hafta radarıma hangi şarkılar takıldı?
 
Ersay Üner ile başlayalım. 2019 yılında yayınladığı muazzam ilk stüdyo albümü 'Nokta'nın ardından 2020'yi es geçip yeni yıla yepyenisiyle karşıladı. Kendi mutfağından çıkan yeni teklisi 'Seni Soruyorlar' ile sahalara tekrar döndü. Ersay Üner, 2000'li yıllarda müzik sektörünün demirbaşları arasına altın harflerle yazmış bir müzisyen. Sektörün önemli isimlerine şarkılarını emanet ederek adı daha çok duyulmaya başlandı. 2015 yılından beri solist olarak kariyerine devam eden Üner, artık müzik listelerinde de adını görmeye başlamıştık. Yepyeni müzik şirketi olan '717 Digital' ile prodüktör kimliğinde Büşra Pekin ile beraber üstlendiğini gözlemliyoruz. 
 
'Seni Soruyorlar'ın hikayesi ise şöyle; 'Biten bir ilişkinin ardından cevaplanması en zor şeylerden biri; Eşin, dostun ve çevrendeki insanların ilişkinin neden bittiğine dair sorduğu sorularıdır. Bu sorunun cevabını henüz kendine bile verememişken ve ilişkiyi hatırlamaya dahi çekinirken; günlük bir sohbetin içinde, aniden karşımıza çıkan bu sorular hepimizin hayatında yaşadığı ve bir gün yaşayabileceği bir durum.' demiş.
 
Elif Demiralp yönetmenliğinde çekilen video klibinde, şarkıya uygun konsepti ve cool tavırlarıyla dikkat çekiyor. Henüz dinlemediysen bugün şans verme zamanı.
 
 
 
'Tabu'larını yıktı
 
 
2017 yılında 'Aşk Uykusu' EP çalışmasının çıkış teklisi 'Ayrılık Zamanı' şarkısıyla müzik sektörüne merhaba diyen Gizem, 3.5 yıllık aranın ardından bambaşka bir görünüm ve imajla karşımıza çıktı.
Söz ve müziği Onurr'a , düzenlemesi ise Ozan Çolakoğlu'na ait olan 'Tabu' radikal değişimin bir parçası niteliğinde. Murat Joker yönetmenliğindeki iddialı video klibi de göz dolduruyor. Onurr'un son dönemlerde istikrarlı bir ivme yakaladığını gözlemliyoruz. Onurr'un şarkı sözlerinde esprili dilini kullanmayı seven nadir müzisyenlerden biri özellikle tempolu şarkılarda. Son dönemlerdeki 'Özlersen 90'lar dinlersin, tanita tikaram' gibi parlak bir örnek verilebilir.
 
Tabu'da 'Hoppala! Günaydın Ankara' rastgeliyoruz. Hem nakaratı alan, hem de dillere kolaylıkla dolanacak bir şarkı. Armonik yapısı 'Çak Bi' Selam'ın kız kardeşi pozisyonuna sokulabilir ama her ikisinin de bestecisi Onurr. Şarkı halka hemen inmeyebilir ama zamanla dinledikçe demleneceğini gözlemliyorum umarım yanılmam.
 
 
 
'Yerin Dibi'yle nokta atışı
 
 
Son albümü 'Afeta', ve 'Orta Yol' şarkısıyla müzik kariyerine hız kesmeden devam eden Murat Dalkılıç, yeni yılı yeni şarkıyla karşıladı. Sözü ve müziği Murat Dalkılıç ve Rıfat Güneş'e, düzenlemesi Miraç Kutlu imzası taşıyan 'Yerin Dibi'yle bu sefer tam nokta atışı yaptığını söyleyebiliriz. 
Son yaptığı çalışmalarda aradığını bulamayan Dalkılıç, 'Yerin Dibi'yle hem armonik yapısı hem de ihtişamlı düzenlemesiyle 'İşte özlediğimiz Murat Dalkılıç stili döndü' dedirtmeyi başarıyor. Evet her müzisyen farklı denemeler yapmak ister ama bir önceki işler için erken gibi de gözüktü. Kısacası; 'Yerin Dibi' tamamdır.
 
 
Tavsiye: 'Ah Şişede Lal' gün yüzüne çıktı
 
 
Sertab Erener’in 1994 yılında çıkarttığı ve kariyerinde çok önemli bir yer tutan “Lal” albümünün canlı konser kaydının LP’si www.sertab.com adresinde satışa sunulmaya başladı.
İzzet Öz ‘ün arşivinde yıllarca özenle sakladığı Sertab Erener konserinin canlı çekilmiş ve kaydedilmiş halinin LP’sini hem dinleyebilir hem de albümün içinde yer alan QR kodunu okutarak 1994 yılındaki Sertab Erener’i seyretmek mümkün olacak. Kesinlikle tam anlamıyla bir arşivlik çalışma. Sertab sevenler için şahane bir fırsat kimse kaçırmasın.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..