Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '17

 
Kategori
Ramazan
 

Şükür oruca kavuşturana

Şükür oruca kavuşturana
 

Çok şükür, inşallah yarın sahura kalkıyoruz.

Gösterişten, riyadan, uzak olan ve Sadece Allah için yapılan ve mükâfatı ancak Rabbilâleminin takdir ettiği bir ibadet şeklidir Oruç.

Ancak, her yıl olduğu gibi, yine bu ay da Oruçtan dolayı, duygu sömürüsü yaparak ve ibadetlerini suiistimal ederek, fahiş fiyatlarla, rant elde etmenin derdine düşecekler olacaktır.

Yine görüntülü medyada, bilerek veya bilmeyerek saçma sapan sorulacak sorulara, cevap yetiştirmeye çalışacak, medya hocalarına çok iş düşecek.

Yine fakirlik edebiyatı yaparak, zengin olmayı bu aya saklayan, medyatik, burjuvazi hocalar boy göstererek ve arz-ı endam edecekler.

Evet, yarın “On bir ayın sultanı" ramazan ayının birinci günüdür.

Hoş geldin, ey sünnetlere farz, farzlara en az yetmiş kat sevap verilen mübarek ay...

Ezan, sela, teravih, Kur’an, Cüz’ler, dua, niyazla vuslat ve beklenen iftar…

Bir türlü dolmayan camiler, oruç vesilesiyle inşallah dolup taşacak.

Bir türlü camiye alıştıramadığımız, içinde tutamadığımız çocuklarımız o cıvıl cıvıl sesleriyle, güzel bir ilahi-manevi atmosferde yaşayacağız.

Manevi olan ramazan ayı, cami ve ibadet atmosferi içerisinde, büyük bir hazla oruç tutma şuuruyla ibadetlerimizi yerine getireceğiz.

Oruç tutarken, bir taraftan da açın halinden düşünecek, fakir fukaraya yardım edeceğiz, garip gurebanın halinden anlayacağız inşallah.

Kötülüklerden uzak duracağız, şeytani vesveselerden kendimizi soyutlayacağız şeytanlara kanmayacağız, bol hamd ve şükrederek, çok tefekkür, nefis muhasebesi yapacağız,   

Sevgili Peygamberimiz (Aleyhisselâm) şöyle buyuruyor: “Ramazan geldi. Bu ayda Cennet kapıları açılır, Cehennem kapıları kapanır, şeytanlar bağlanır.”

Hadîs-i şerîfte buyuruluyor ki: “Ramazan ayını, oruç tutarak, ibadetlerle, haramlardan sakınarak, mükâfatını Rabbinden bekleyerek geçiren müminin bütün günahları affedilir. Annesinden yeni doğmuş gibi günahsız olur.”

İbadetler arasında, Orucun elbette bir farkı vardır. Oruçta gösteriş yoktur. O, kul ile Rabbi arasındadır, başkalarının haberi bile olmaz. 

Bunun içindir ki, Rabbimiz  “Âdemoğlunun bütün amelleri kendisi içindir, oruç hariç. O, benim içindir. Yemesini içmesini, nefsâni arzularını benim için terk ediyor, onun karşılığını da ben vereceğim” buyuruyor.

Ramazan-ı şerif, manevi bir ticaret mevsimidir, meydanıdır. Mevsiminde yapılan ticaretin kârı elbette bir başkadır. Hasat zamanında, mahsul almazsanız, daha sonra alacağınızdan iyi bir netice elde edemezsiniz...

Gösterişten, riyâdan uzak ve Allah için yapılan ibadetler çok kıymetlidir.

Orucunuzun, kabul, dualarınızın, ibadetlerinizin makbul olması dileğiyle…  

Not: Resim netten alıntıdır

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..