Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
83
 

Sülbiye Nasıl Yapılır?

Sülbiye Nasıl Yapılır?
 

İsmini belki ilk defa duyuyorsunuz. Sülbiye bence en güzel yöresel lezzetlerimizin arasında olanlardan diyebilirim. Özellikle et yemeklerini seven biriyseniz bu lezzeti kesinlikle tatmanızı isterim. İşte bu tarz düşünenler için bu tarifi paylaşmak istedim. Kesinlikle beğeneceğinizden eminim. Şimdiden afiyet olsun...

Sülbiye Malzemeleri
tuz, kimyon, karabiber, yetecek kadar sıcak su,
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası,
2 su bardağından az haşlanmış nohut,
4-5 tane soğan, 10 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı kaadar tereyağı,
350 gram kadar dana eti,

Sülbiye Yapılışı
Sülbiye bildiğim kadarı ile Akşehir bölgesinde yapılıyor. Tarifi için öncelikle tüm malzemelerimizi hazırlayalım. Yemeğimiz için tereyağımızı uygun bir tencereye koyup eritelim. Üzerine eti güzelce doğrayalım. Etlerimizi bir güzel suyu çekene kadar pişirin. Etler pişerken sizde bu arada soğanları ve sarımsakları soyun. Etlerin içine bütün olarak soğan ve sarımsakları ekleyin. Biraz kavurduk ve devamında salçaları da ekleyelim. Bir kaç dakika bu şekilde kavuralım. Üzerine baharatları ekleyelim. Son olarak tüm malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Pişme işleminden sonra dilerseniz üzerine baharat ekleyip servis edebilirsiniz. Ayrıca tarifimizi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 57
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster