Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye
 

Merhabalar.
Yine bahar tezgahlarının sunduğu yemyeşil taneli bir lezzetin peşindeyim. Hele araka denilen irisi olursa değmeyin keyfime. Şu sıralar taze taze tüketebileceğimiz düşük kalorili bol vitaminli bu sebzeyi gelin birlikte pişirelim.

MALZEMELER:
500 gr. Ayıklanmış bezelye içi
100 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 büyük soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Bezelyeler ayıklanır, yıkanır ve süzgece konur. Havuç yıkanıp minik minik doğranıp hazır edilir. Bu arada düdüklü tencereye küp küp doğranmış soğan ve yarım fincan sıvı yağ konur ve pembeleşene kadar  kavrulur. Ardından kıyma eklenip tahta kaşıkla çevrilerek kavurmaya devam edilir. Daha sonra salça ve tuz eklenir. Biraz daha çevrilir ve bezelyeler ile havuçlar atılır. Hemen bezelyelerin üzerini örtecek kadar suyu konur ve 20 dakika pişirilir. Sıcakken servis edilir.

Afiyet olsun.

İnstagram takip adresim: http://www.instagram.com/gurmedengecme