Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '14

 
Kategori
Futbol
 

Sultan Aziz cemaati ve futbolcu müridleri

Sultan Aziz cemaati ve futbolcu müridleri
 

Fenerbahçe; Aziz Yıldırım saltanatındaki 14. teknik direktörü Ersun Yanal'a veda etmek zorunda bırakıldı. Görünen o ki Aziz Yıldırım ve ona tapınan 30'lu yaşlarını aşmış, çalışmayı sevmeyen bazı şakşakçı topçuları değişime ayak uyduramadı.

Geçen yıl Ersun Yanal'ın, Aziz Yıldırım ile anlaşma sürecindeyken, Fenerbahçe için 2.Aykut Kocaman vakasına dönüşeceğini düşünmüş ve Sultan Aziz olduğu sürece herhangi bir yerli hocanın "kukla" olmaktan öte gidemeyeceğini ifade etmiştim.

Yanıldığım ve Ersun Hoca'yı defalarca takdir ettiğim nokta şu ki; öncelikle Aykut Kocaman'ın yaşlanmış ve bir o kadar küflenmiş takımını, pek fazla takviye yapılmadan şaha kaldırdı, fizik gücü 90 dakikayı zorlayan bir takım haline getirerek, Kocaman karşısındaki açık ara farkını puan tablosuna yansıtmayı başardı.

Maalesef yanılmadığım ama yine Ersun Hoca'yı takdir ettiğim diğer nokta ise; Sultan Aziz yine iktidarına gölge olarak gördüğü bir ismi itibarsızlaştırarak, kendi ahlaksızlığına yakışan, ancak Ersun Hoca'ya ve emeklerine yakışmayacak bir şekilde Hoca'yı istifaya zorladı. Ersun Hoca ise ne ite dalaşır ne de çalıyı dolaşırım düşüncesiyle ve kendi deyimiyle; "İlkelerin kazanılacak paradan daha önemli" olduğuna vurgu yaparak, kukla olmayı kabullenmeyerek, görevinden ayrıldı.

Burada takımın içinde bulunan ve Aziz Yıldırım'a bir müridin şeyhine bağlı olduğu itaatle bağlı olan futbolcuların da etkili olduğu aşikar. En başta sezon boyunca yüzündeki ifadeden mutlu olmadığı okunan kaleci Volkan ile takımın en saygın(!) oyuncularından Emre'nin akla gelmesi gayet normaldir. Birer bürütüs karakterine sahip bu ikili liderliğinde oluşan takım içi kutuplaşmanın belki de Alex krizinde dahi rol oynadığı düşünülebilir.

İşin özeti, Aziz Yıldırım yine Fenerbahçe'nin çıkarlarını düşündüğünü iddia ederek takıma alenen zarar verme cürretini gösterdi. Tabi kendisine bu cürreti verenler, %90'ı son 10 yılda Sultan Aziz tarafından kulübe kazandırılmış ve koşulsuz itaat örneği gösteren genel kurul üyeleridir.

Fenerbahçe; ezeli rakibinin teknik direktör değiştirerek yine bir sezonu devre arasına kadar riske ettiği bir dönemde kurulu düzeni bozarak, rekabet koşullarını rakiplerin olumsuz şartlarında eşitlemiştir. Şu saatten sonra Aziz Yıldırım'ın yeni bir hoca bulmak yerine kendi müritlerinden olan İsmail Kartal ile yola devam etmesi akla en yakın olan ihtimaldir. Ne de olsa "Teknik Direktör" ismi ile aranan makam Sultan Aziz'in gölgesinde bir kukla makamıdır. 3. bir şahsı bu uğurda kurban etmeye gerek yok.

Fenerbahçe'nin; kişisel egoları uğruna takımı nefret sembolü haline getirmekten dahi çekinmeyen şahıs ve müridlerinden en kısa sürede arınması umuduyla...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..