Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sultanlık

Sultanlık
 

Bana göre, ülkede hiçbir şey rayında değil. Hiçbir şey doğru gitmiyor. Dış politika şişirme giderken, iç politika tamamen fos. Hizbullah canileri içerideyken, karar veremeyen mahkeme, caniler kaybolduktan sonra şipşak, kararını verdi. Hırant Dink cinayetinin katili ve azmettiricileri için de, aynı senaryonun işletilmediği ne malum? Başbakan, Erzurum da uslu, uslu, oturup, kendisini dinleyen öğrencilere, yumurtalı protestonun, ne kadar ayıp ve tu kaka olduğunu anlatırken, İstanbul da polisle öğrenciler çatışıyordu. Polisimiz yine okşayıcı ve nahif idi. Protestocuları güzelce öpüp, içeri tıktılar. Gözaltına alınan öğrenciler, birkaç gün sonra Cumhurbaşkanımızla kahvaltıda buluşacaklar. Başbakanın içeri tıktıklarına, Cumhurbaşkanımız sahip çıkacaktır elbette. Ne de olsa, demokratik, sosyal bir devletiz. Ne dedi, Başbakan. Ben de insanım. Arada bir sinirleniyorum. Üstüme gelmeyin. 

Ekonomimizin, Avrupa nın, en güçlü ekonomisi olduğu hikayeleri anlatılırken, Ülke, 2.5 aylık bebeğin, açlıktan öldüğü haberi ile sarsılıyordu. Dar gelirli insanlar, pazara çıktıkların da, soğanın 2TL, Patatesin 3TL olduğunu görüp, evlerine 2TL verip aldıkları 0.5 kg ıspanakla dönüyorlardı. Makarna, bulgur fiyatları da, tırmanışta. Kendileri, Cennet de yaşayanlar, tüm ülke Cennet de zannedip, seçimde %50 oy alacaklarının reklamını yapıyorlar. Kimden almayı umuyorlar bu, %5o oyu, cennetlik AKP yandaşlarından mı? Son günlerde bir de Başkanlık söylemleri var. Başbakanı, artık Başbakanlık kesmiyor. Başkanlık hayalleri var. Nedir Başkanlık? Bana göre Başkan demek, modern zamanların sultanı demek. Arap ülkelerine sık, sık, ziyaretlerde bulunan, Başbakanımız, sultan olmaya karar vermiş gibi. Başkan seçilirse, Topkapı Sarayına yerleşir, Ertuğrul Günay da, mabeyinci başı olur. Başbakan, bu, Başkanlık işini, parlamento da tartışıp, halka da anlatmamız lazım, diyor. Tabi canım, anlatın ki, halk, konuya Osmanlı kalmasın. Nedir Başkanlık? Kime Başkan denir? Başkanın yetkileri nelerdir? Başkanlık sistemi olursa, bir de Senato kurmak gerekir, 550 üstün nitelikli, dokunulmaz vekilin yanına, 550 de, süper senatör ekleyip, artık, tüylenmiş olan yetimlerimizin hakkını koruyacağız. Yakışır bize. TV dizisinde de gördüğümüz gibi, vallahi özlemişiz padişahımızı, Hele Hürrem Sultan ı, nasıl özlemişiz anlatılmaz. Harem, azıcık ülke baremini yükseltse de, ziyanı yok, o kadar olacak. Az kalsın unutuyordum, Venezüela konutlarından fırsat bulursa, TOKİ, muhteşem bir senato sarayı ve muhteşem bir meclis binası yapar herhalde. Şimdiki meclis binasını TOKİ ye verirler, TOKİ burayı Dubaililere satar. Buranın parası ile, yeni Parlamento binamızı ve Senato sarayımızı yaparız. Teslim töreninde, protesto olur mu, olmaz mı, bilemem. Burasını Adnan Polat a sormak lazım. 

Bu, tıksırıncaya kadar içenlerin, ülkenin uhrevi manzarasını bozmamaları için, yaş sınırı 24’e çıkarılıyor. Ne öyle, çoluk, çocuk, ellerinde bira şişeleri, sokaklarda, köşe başlarında. Memleketi Pompeı ye çevirdiler vallahi. Batacağız. Çarpılacağız, ağzımız, burnumuz eğilecek. Bülent Arınç ne dedi? Her şey, seks ve içki demek değil, dedi. Değilse, o zaman, elindeki Mesir Macunu stoğunu, reca etsem, bana gönderse, sevaptır. Vallahi seks aklımın ucundan geçmez. Ayaklarım canlansın azıcık. 

İşte bu, ahval ve şerait içinde, seçime gidiyoruz. Sanduğa vasıl olduğunuzda, oyunuzu dikkatli kullanıp, sanduğa duhul edesiniz ki, Cennetteki yeriniz ayrılmış olsun. Ama, diyorsanız ki: Cennet, bana bu dünyada lazım, işte o zaman daha dikkatli olmalısınız. Dünya ile, ahreti karıştırmayasınız. Vallahi dizideki Padişah bile benden daha modern Türkçe kullanıyor. Naber kız, Hürrem. Akşama makama gel, çekirdek çitletir, laflarız. Hadi canım by. Öptüm. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..