Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '13

 
Kategori
Güncel
 

Sunucunun Dekoltesi

Sunucunun Dekoltesi
 

Son günlerin en popüler konusu 'Sunucunun Dekoltesi'. Günlerdir kamuoyunu meşgul eden bu konu ne yazık ki sabah gazetemde de gene başköşede idi. Köşe yazarlarının yüzde ellisinden fazlasında ana konu olan, ayrıca röportajlarla da baş sayfalara geçen bu konu ekonomik ve sosyal, siyasi bir çok soruna karşın toplumun nabznı tutmaya son hızla devam ediyor.

Dün bizim için çok önemli bir toplantıdan çıkışta bindiğimiz taksi şöförü bile hemen bu konuya değinerek konuşmaya başladı. O anda zihnimiz biraz önce geçirdiğimiz olayın etkisi ile o kadar dolu idi ki şöföru dinleyemedim bile.

Konu bir kaç gün önce televizyonlardan birinde yeni başlayan bir yarışma programında sunucu olan bayanın giysisi idi. Ben yarışma programını seyretmedim. Sunucu hanım kızımızı da bugün gazetelerdeki boy boy resimlerini görünce tanıdım. Daha önce bazı televizyon dizilerinde yan rollerde izlediğimiz eli yüzü düzgün bir taze. Bu hanım kızımızın sunduğu programda giydiği ve toplumda dekolte olarak adlandırılan bir giysisi sebebiyle tepkileri topladığını ve bu sebepten bir kere çıktığı sunuculuk görevine son verildiğini bütün basından okuduk.

Bu olay zaten bölünmeye hazır toplumu hemen taraf olmaya ve karşı tarafa karşı düşüncelerini savunmaya itti anlaşılan. Zira herkes giysisi sebebiyle işinden olduğunu ve bunun büyük haksızlık olduğunu savunan kişilerin sembol haline getirdiği kızımızı konuşmakla meşgul.

Bu olayın daha önce yan rollerde dizilere katılan oyuncunun ve yarışmanın bol miktarda reklamını yaptığını düşünebiliriz. Bu olaydan sonra kızımızın başrol dizi teklifi alacağı ve dizi başı ücretini yükselteceği kesin. Ayrıca yarışmanın reytinginin de artacağı apaçık ortada.

Benim bu konuda değinmek istediğim nokta farklı. Ülkemizde ve dünyada sanatta, bilimde büyük büyük atılımlar yapan, adından ve dolayısı ile ülkesinin adından bahsettiren vatandaşlarımızdan bahsetmek konusunda basın ne yazık ki bu kadar cömert olmuyor.

Bir dizi oyuncusunun dekolte giysisi sebebiyle işinden olduğunu anlatmak için sayfalar ayıran basın dünyanın en büyük konser salonlarında konser vermek için on binlerce kişi arasından seçilen ve verdiği konserle, çaldığı ezgilerle ülkesini bir kez daha dünya arenasında başrole çıkartan sanatçıya karşı aynı imkanı tanımıyor. Beşinci sayfada üç satır yazı ile geçiştiriyor o da tanıdık olursa.

Aynen bilimde çalışmalar yapan doktor, mühendis, biyolog ülkem insanın yaptığı buluşlar, pek yer bulmuyor basında.

Neden? Basında yer almak, başarılarını duyurmak için illa dekolte mi giyinmek gerek. Zaten dekolte giyindiğinizde branşınızda başarılı olmanıza, keşifler yapmanıza, konserler verip, besteler yapmanıza gerek yok.

Sakın yanlış anlaşılmasın. Ben açık giyinmeye, dekolteye karşı değilim. Herkes yüklendiği görevin gerektirdiği biçimde giyinmek durumundadir. Siz hiç mayo ile hasta muayene eden doktor, şortla araziye çıkan mühendis düşünebiliyor musunuz. Veya palto ile plajda cankurtaran olarak çalışan kişi ne komik olur değil mi? Tabii bir televizyon şovu sunan kişi giysisisini bu şova göre ayarlayacaktır. Benim anlatmak istediğim bu olayı bu kadar büyütüp, idol haline getiren basının aslında topluma, gençliğe örnek olacak kişilerin başarılarına duyarsız kalması.

Umuyorum ki bu olaydan sonra şancılarımız, klasik müzikçilerimiz bikini ile konser vermez,  

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..