Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Atletizm
 

Süreyya Ayhan

Yıllarca tv de başka ülkelerin sporcularını izledik durduk.Öyle bir isim çıktı ki karşımıza artık atletizm izlerken dahi heyecanlanıp bağırabiliyorduk.Göğsünde ay yıldızı olan birisi, bizi kazanacağına inandırmıştı.Dersleri çok iyi olmayan , yaramaz dediğimiz bazen erkek fatma diye takıldığımız kızların da bir idolü vardı: Süreyya Ayhan.

Sonra özel hayatına girdik , eleştirdik, eleştirdik, eleştirdik... Kaçtı... Bitti...
Tarihimizde atletizmde bu kadar başarılı olan var mı? Ben Sürreyya yı her zaman bayrağımız ellerinin üstünde koşarken hatırlayacağım. Resimdeki miniklere de hep onu örnek göstermiştim.Kafamda birkaç soru oluştu Semra Hanım'ın Ata'sını nasıl linç ettiysek Süreyya yada öyle saldırmadık mı?Biz kimleri affedip başımıza getirmedik mi?Federasyonda kapıcıdan en üst başkanına kadar gelmiş geçmiş senelerde çalışanların hepsini alt alta toplayın, ülkemizin tanıtımı için Süreyya'nın kaçta kaçını yapabildiler?

Spora gönül veren, yapan ve yaptıran biri olarak Süreyya 'yı yıllar sonra da olsa pistlerde göreceğime inanıyorum.Bu süre içerisinde üniversiteler, gençlik spor müdürlükleri veye federasyon kendisinde yeni Süreyyalar yetiştirme için yararlanacak mı?

Hatırlarsanız hapisteki futbolcular bile dışarıda takım çalıştırmıştı.Umarım atletizmi yönetenler ellerindeki tarihte her zaman karşılaşmayacakları bu yeteneği tekrar kazanırlar.

 
Toplam blog
: 20
: 470
Kayıt tarihi
: 18.01.08
 
 

1970 Ankara doğumluyum. Sırasıyla İltekin İlkokulu, Cebeci Orta Okulu, Ulus Teknik Lise' sini bitird..