Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Suriye noktasında yanılgilar

Suriye noktasında yanılgilar
 

Orta-Doğu da diktatör yönetimlere hiç bir zaman sempati duymadım.

Halklarını sömürmek ile suçladım.

Buraya kadar çoğunuz benimle hem fikirdir. 

Cezayir de bir `Fis` partisi vardı. Seçimi kazanmalarına rağmen yasaklandılar. Fransız destekli örgütler insanları boğazlarken Fis partili müslümanların üstüne attılar. Bundan sonra Fis dağlara kaçtı ve şimdi yok oldular. Demokrasiye çok önem veren  dünün ve bugünün aynı devleri Cezayir de  demokrasiyi katlettiler o dönem.

Orta-doğunun sınırları ve diktatör yönetimleri yine bu emperyalist barbarlar tarafından belirlenmiştir. Açınız bir harita ve çizilen sınırlara bakınız Afrika kıtasında ve Orta-doğu da; Bu inceden ayarlamış sınırlar, etnik ve dinsel çatışmalara gebeydiler.  Kaşmir ve  Kongo birer örnek. Ayrıca Latin Amerikada uyuştucu ve Askeri diktalar kullanıldı. 

Saddam, Mübarek, Kaddafi ve Esad ailelerini iktidara taşıyan emperyalist güçler yine onların sonunu hazırladı. Şimdi bu konuda demokrasi masalı ile uyutalanlara sorarım: Suudi Arabistan a neden laf etmez bu demokrasi düşkünleri?!  Kadınların trafiğe çıkma hakları bile yok ve siz onlara inanıyorsunuz. Hillary Clinton ne kadar seviyor Suriye insanını ?!                                                          

Suudi kadınları ne kadar seviyorsa  o kadar seviyor işte. Bayreyne ne demeli?!!

Şİmdi püf soru şu : Neden kendi getirdikleri diktatörleri kovuyorlar ?

Yeni yetişen diktatör çocukları Avrupa ve Abd de eğitim almış olup demokrasiyi benimsemiş kişilerdi. Esad bunlardan biri. Bu akıllı diktatör çocukları, kendi halklarını korumak için emperyalist güçlerin global şirketlerine eskisi gib fazla kar payı bırakmadıkları gibi, gereksiz silah alımlarını da azaltılar. Bazen bu silahları daha ucuza Çin veya Rusyadan aldılar. Petrol topraklarında ilk diktatörler bir arabaya milyonlarca varil petrol veriyorladı. Yeni nesil bu petrolleri Çin Cumhuriyetine satmak istiyor. Eskisi gibi açıkca kaba kuvvet kullanamayan bu barbar emperyalistler sözüm ona demokrasi uyuşturucusunu aşıladılar. Sonrasında silahlandırdılar. Esad asıyorsa ve  kesiyorsa, bu isyancılar nasıl habire silahlanıyor?!! Bazıları A.b.d  nin yanında bir pay alma hayali kurarken bilmeleri gerekir ki tarih onları kazandırdakları zenginlik ile hatırlamıyacaktır.

Esas kendinize sormanız gereken soru şu yanılan arkadaşlar: Suriye de demokrasiye bu kadar düşkün Abd ve Ab  neden Kıbrıs Türklerinin var olma hakkını tanımıyor ?

 
Toplam blog
: 82
: 437
Kayıt tarihi
: 11.08.09
 
 

İlgi alanlarım muzik. İlk kez Milliyet Blog'da yazı yazmayı deniyorum, daha doğrusu düşüncelerimi..