Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Suşi'lik orkinos

Suşi'lik orkinos
 

tükendi tükenecek


Kime: Sayın Mehdi Eker

Konu: Sayın Bakan; Akdeniz korsanı değil, koruyucusu olun

Sayın Mehdi Eker,

Türkiye'nin hızla büyüyen av filosu, Akdeniz'de kuzey mavi yüzgeçli orkinosunun tamamen tükenme noktasına gelecek kadar avlanmasına yardımcı olmaktadır. Ancak artık orkinoslar ve zaman tükenmek üzere! Önümüzdeki günlerde Fas'ta yapılacak olan ICCAT toplantısında Türkiye'yi temsilen sizi, Doğu Atlantik ve Akdeniz'de mavi yüzgeçli orkinos avcılığının derhal durdurulmasına destek vererek Akdeniz'i ve bu değerli hazinesini korumanız için eyleme çağırıyorum.

Orkinos avcılığının şu koşullar sağlanana dek durdurulması gerektiğine inanıyorum;

- Tüm mavi yüzgeçli orkinos yumurtlama alanlarının korunabilmesi için deniz rezervi ilan edilmesi,

- Mavi yüzgeçli orkinos av filoları sürdürülebilir seviyelere gelene dek azaltılması,

- Bilimsel tavsiyelere tamamen uyan yenibir yönetim planı oluşturulması ve düzgün bir şekilde uygulanması.

Denizlerimiz aşırı sömürülmekten dolayı yok olmak üzere. Denizlerimizin iyileşmesi ve hem orkinos hem diğer türlerin aşırı avlanmasının uzun vadeli tek çözümünün kesin koruma altında deniz rezervleri olduğunu biliyorum. Mavi yüzgeçli orkinosların yumurtlama alanlarının avlanmaya kapatılması, Akdeniz'deki yaşamı koruyacak bölgesel bir deniz rezervleri ağının ilk adımı olacaktır.

Akdeniz ekosisteminin bir parçası olduğumuzu unutmayın. Bu nedenle, sorumluluğunuz olan Türk balıkçılığının ve deniz kaynaklarının sürdürülebilirliği için orkinos avcılığının yukarıdaki şartlar gerçekleşene dek durdurulmasını ve Kıbrıs Kanalı'nın da önemli bir orkinos yumurtlama alanı olduğunu hatırlayarak bölgesel deniz rezervleri ağının oluşturulmasını desteklemenizi istiyorum.

Sayın Bakan; Bu Akdeniz için karar anıdır! Son kalan orkinosları avlayarak Akdeniz korsanlarına mı katılacaksınız, yoksa bu işe bir son diyerek Akdeniz koruyucusu mu olacaksınız? Doğru kararı vereceğinizi umarım.

Saygılarımla,

Bakan’a Akdeniz’i önemsediğinizi göstermek için şimdi e-posta gönderin. Aşağıdaki linkte herşey hazır.

greenpeace

 
Toplam blog
: 18
: 542
Kayıt tarihi
: 08.05.08
 
 

 Edebiyat, bilim, ilim, tasavvuf ve kitaplar üzerinde araştırma ve incelemelerim devam ediyor.   ..