Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Susmayı bilenindir en haklı neden

Susmayı bilenindir en haklı neden, varsa bir barış şarkısıdır sözcüklerse!

-Okul sıralında söz almak istediğimizde öğretmenlerimizin gözüne sokarcasına kaldırdığımız sağ elimizin işaret parmağı, cadı parmağı olarak adlandırılır ve kara büyü yapılırken kullanılırdı.

-Mafya sözcüğünün nereden çıktığı konusunda bi’fikriniz var mı?Güney İtalya’daki Sicilya bölgesini işgal eden Fransızlara karşı adanın özgürlüğü için çabalayan halk bir yeraltı örgütü kurar.İşte bu örgütün sloganı ‘’İtalya Fransa’ya ölüm diye bağırıyordur!’’Fakat bizi asıl ilgilendiren bu sloganının İtalyanca karşılığı:’’Morte Alla Francia İtalia Aneta.’’Ve bu örgüt adını slogandaki sözcüklerin baş harflerinden alır:MAFİA!

-Coca Cola ;Afrikalı kölelerin yanlarında Amerika’ya kocakarı ilacı olarak getirdikleri kola tohumunu kokain içeren koka yaprağı özüyle birleştirerek , 1886 da eczacı John S. Pemberton tarafında ‘’Beyin için ideal tonik!’’sloganıyla üretilmiştir.Ve İkinci Dünya Savaşı’nda ticari bir anlaşmayla Coca Cola’nın şişelenmesi Naziler tarafından yapılıyordu.

-Alcatraz Hapishanesinin en ünlü misafirlerinden biri olan Al Capone, yaptığı kanunsuz işlerden değil de devlete vergisini ödememekten hüküm giymiştir.Ve onun hiç bilinmeyen bir yanı da yoksul çocuklara bedava oyuncak dağıtmasıdır.

-Brezilya bayrağı rengini karpuzdan almıştır.ülkenin özgürlüğü için savaşan bir grup gerilla acil verilmesi gereken bir kararla bayraklarının rengini karşılarında yemelerini bekleyen bir karpuzdan çalarlar:Yeşil karpuzun kabuğu, beyaz kabuğun altındaki kısım, kırmızı kabuğun en lezzetli yeri olan içi.

-Geçmişimizden bugüne Nice Türk ulusunun bayraklarında en çok rastlanılan motif hiladir.İslamiyet’den önce Türklerin sembolü olan hilal, büyücü çadırının tepesinde atalarımıza göz kırpmaktaydı.

-Kitap okuyabilmek en yüce özgürlükken, eski Roma ve Yunanistan’da esirler bu özgürlüğün tadına varamıyorlardı.Çünkü yemek zamanı geldiğinde sahiplerine yüksek sesle kitap okuyabilmek için özgürlükleri ellerinden alınmıştı.

-1912 yılında 1.500 kişiyi İngiltere’den ‘öteki tarafa’ taşıyan Titanik, çok özel bir konuğu daha ağırlamıştı.Bu zaten yüzyıllar önce öbür tarafa yollanmış bir Mısır mumyasıydı.Üzerindeki muskadan da anlaşıldığı gibi galiba biraz(!) lanetliydi:’’Artık uyanmanın zamanı geldi;aç gözlerini ve sana yapılanların intikamını al!’’

-Başımızın tacı Bush’un o çok nacizade isminin Türkçe karşılığı çalıdır.Peki ya Laden de çalı demekse…Bu da 2000li yıllarda insanlığı çalıçırpı arasında bırakır.Ve biz de çalılıkların arasında ne yapılacağını çok iyi bilen bir milletiz, öyle değil mi?

-Kızılderililere Amerika’nın dilinde Indian(Hintli) denmesinin sebebi; bir kaşif değil katil olan Kristof Kolomb’un Amerika kıtasını Hindistan sanmasıydı.

-Titanik’in battığı yıllarda Amerika‘da basılan paraların üzerinde Kızılderili resmi de bulumaktaydı.

-Alman halkının %97.3 oyla dehşetin tahtına çıkarttığı Adolf Hitler en kötüler dalında ünlenen iyi bir yıldızdır.Nazizmin sembolü olan gamalı haç da kaynağını, Kuzey Yıldızı’nın çevresinde hareket eden Büyük Ayı Yıldız takımıdan alır.Bu yıldız kümesinin hareket planı yılda dört kez çıkarıldığında gamalı haç şekli elde edilir.Ve bu sembol Tibet’den Meksika’ya kadar bir çok kültürde kullanılmıştır.

-Acaba Osmanlı İmparatorluğu Devşirme sistemini karıncalardan mı öğrenmişti.Zaman zaman düşman koloninin yuvalarına saldırı düzenleyen karıncalar, yavru karıncaları kaçırıyor ve sonra onları kendi kolonilerinde birer savaşçı olarak yetiştiriyorlardı.

 
Toplam blog
: 39
: 1464
Kayıt tarihi
: 24.06.07
 
 

19 yaşında İstanbul Üniversitesi'nde amerikan edebiyatı öğrencisiyim. Hobilerim: okumak, yazmak, fil..