Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '15

 
Kategori
Deneme
 

Süte su karıştıranlar

Süte su karıştıranlar
 

Görsel alıntı


Sütçü daha çok kazanmak için süte su katar, öte yandan koyunu, kurt götürür, ineği sel götürür.

Suç, günah, sütçünün, giden can koyun ile ineğin. İşte İlahi adalet böyle tecelli eder.

Doğruyu bükerek eğri etmek, hakikati, hile ile inkâr etmek, vebaldir, günahtır. Doğruyu savunmak, hakikati ikrar etmek, sevaptır.

Günümüzde B… karıştıran tavuk, ot karıştıran koyundan daha ilgi ve itibar görmektedir.

Bunu kötüye yorumlamayalım, yanlış değerlendirmeyelim. Kırmızı etin zararlı, Beyaz etin faydalı olduğunu kabul eden, en çok yumurta tüketen ülke değil miyiz?

Malın çokluğu değil, bereketli olması önemlidir. Bereket emin olanlarda bulunur. Emin olanlar bu dünyanın geçici, ahretin sonsuz olduğunu bildikleri içindir.

Boy, pos, kilo, güzellik de önemli değil, önemli olan vücudun sıhhatli olması hayra delalettir. Sıhhatli vücutta akıl, inanç, fikir sağlam, katıksız ve sade olur.

Hile ile rızık artmaz, hile ile azar, azar biriktirilen şeyler, ansızın gelen bir felâketle, birden bire giderek yok olur, geride yalnız günahları kalır.

Haram boğazdan içeri girdiğinde, helal ile kavgaya başlar, helal burası ezelden beri benim yerim derken, haram ben buranın yeni sahibiyim diye aralarında çatışma başlar.

Helal ile haramın bu çatışması vücudun diğer organlarına sirayet eder sonuçta tüm vücut bu çatışmadan etkilenir ve vücutta sağlık diye bir şey kalmaz.

Günahlarla, yaşamak, günahlarla yatmak, günahlarla kalkmak, dünyanın en ağır yüklerindendir. Vicdan azabı insanı yatırmaz, rüyalar hep karışık olur.

İşte ondandır bazıları yıllar sonra yetkili makamlara gidip teslim olurlar. Filan tarihte, filan yerdeki suçu ben işlemiştim diyorlar. 

Hazreti Ömer halifeliği sırasında bir gece asayişi kontrol için Medine sokakların da dolaşırken.

Gecenin karanlığında önünden geçmekte olduğu bir evden yüksek sesler gelir. Bir anne kızına şöyle der;

-Kızım yarın satacağımız süte su karıştır!

=Anne Halife süte su karıştırmayı yasak etmedi mi?

-Kızım gecenin bu saatinde Halifenin nereden haberi olacak, o şimdi yatağında yatıyor.

=Anne! Anne! Halife uyuyor, haberi olmaz diyorsun! Her şeyi bilen, gören ve her şeye kadir olan Yüce Allah bizi görüyor, halimizi biliyor, hilemizi insanlardan gizleyebiliriz fakat her şeyi bilen ve gören Allah’tan nasıl gizleriz?

Günümüzde ise, vicdansızlarımız, hırsızlarımız gece karanlığını beklemeden, sokak lambaları sönmeden, mağdur olacakların perdeleri çekilmeden, gündüzleri, aydınlıkta ve aleni haksızlıklarına, harsızlıklarına devam ediyorlar.  

Midelerine haramı dolduruyorlar, sağlıklarına sevgilerine, aşklarına hileyi karıştırıyorlar sonrasında sağlığı ve mutluluğu arıyorlar,  

Süte su karıştıranın koyununun ve ineğinin başına gelenleri hiç akıllarına getirmiyorlar.

Hırsızlığımızı, haksızlığımızı, her şeyi insanlardan gizleyebiliriz fakat hiçbir şeyi bilen ve gören Yüce Allah’tan gizleyemeyiz.  

Haramın helal olduğu bir toplumda sağlık, mutluluk, doğruluk, bolluk, bereket yok olur, yokluk baş gösterir.   

Su süt gibi ak değil, pak değil, suyun bir çok tahlillerden geçmesi lazım ki su olsun. Lütfen süte su karıştırmayınız. Süte su karıştıranlar girdikleri inden tek, tek çıkarılıyorlar, ak sütün hesabını verecekler.

 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                          

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..