Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

19 Aralık '11

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Tadı Damağınızda Kalacak Tarifler

Tadı Damağınızda Kalacak Tarifler
 


* Haydari için; 1.5 su bardağı süzme yoğurdun üzerine 3 yemek kaşığı ince rendelenmiş beyaz peynir, 1 tutam nane, çok ince kıyılmış dereotu ve 1 diş sarımsağı ekleyip iyice karıştırın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk servis yapabilirsiniz...


* Havuçlu kek için, 250 gram tereyağı ve şekeri çırpın. Üzerine 4 yumurta, 1 portakalın suyu ve kabuğunu ekleyin. 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, tarçın ve 2 tane rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın. 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Üzerine mascarpane peyniri, pudra şekeri ve limon suyundan oluşan kremayı sürerek soğuk servis yapabilirsiniz...


* Beşamel soslu ıspanak için; 1 kilo ıspanak, 1 soğan, tuz ve karabiberi 1 yemek kaşığı yağda kavurun. Ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı tereyağını kavurup üzerine 2 su bardağı süt ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Fırın tepsisine önce ıspanakları, sonra beşamel sosu döküp 170 derece fırında pişirin...


* Tutmaç çorbası için, bir gün önceden ıslatılmış yarım su bardağı mercimeği 10 dakika kadar kaynatın. Üzerine yarım su bardağı erişte ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kaynatın. Terbiyesi için yarım su bardağı yoğurt ve 1 yumurta sarısını çırpın. Terbiyeyi yavaş yavaş çorbanıza ilave edip kısık ateşte 10 dakika kaynatın ve sıcak servis yapın...


* Hindi ıslama için, 8 parça hindi kanadını 1.5 litre su ile haşlayın. 4 adet kuru yufkayı sarıp, 3 parmak şeritler halinde kesin. Yufka parçalarını haşlanan hindi suyuna batırıp bir kaba dizin. Yufkaların üzerine didiklenmiş hindi etlerini, dövülmüş ceviz ve eritilmiş tereyağını döküp sıcak servis yapın...


* Hasanpaşa köfte için; 500 gram kıyma, 1 soğan ve 2 diş sarımsağı rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz ve rondodan geçirilmiş 2 dilim ekmeği de ekleyip yoğurun. Karışımdan iri parçalar alarak ortası çukur kalacak şekilde tepsiye yerleştirin ve içlerine patates püresi doldurun. Rendelenmiş kaşar ilave ederek 200 derece fırında pişirin...


* Sebze yemeklerini hiçbir zaman bakır kaplarda bekletmeyin. Çünkü sebzenin asidi bakırın yeşillenmesine sebep olabilir ve bakırın yeşili de son derece tehlikeli bir zehirdir...


* Fırında yumurta için, 1 dilim tost ekmeğinin sığabileceği bir kalıba tereyağı sürün. Ekmeğinizi kalıbın içerisine yerleştirip üzerine ekmeği ıslatacak kadar süt ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip, peynirin üzerine yumurtanızı kırın. 200 derece fırında 10 dakika pişirerek sıcak servis yapabilirsiniz...


* Düdüklü tencere kullanırken, yemek için kullanacağınız malzeme ve suyun asla tencerenin tamamını kaplamamasına dikkat etmelisiniz. Doğru ve güvenli bir pişirme için, tencerenin mutlaka üçte biri boş olmalıdır...


* Sebze kulesi için; nohutu haşlayıp püre haline getirdikten sonra krema, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberle kavurun. Ispanakları soğan ve zeytinyağı ile suyunu çekene kadar pişirin. Tost ekmeklerini kızartıp her katına hazırladığınız soslardan birini sürüp arzuya göre aralara peynir ve domates de ekleyerek servis yapabilirsiniz...


* Tencerede mısır patlatırken, patlamayan mısırların kalmasını önlemek için, mısır tanelerini biraz ıslattıktan sonra tencereye koymanız önerilir. Bu şekilde mısırların tamamı kolayca patlayacaktır. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..