Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Takım kalabilmek

Takım kalabilmek
 

Merhabalar tekrar,
Bugün yazımızı Beşiktaş üzerine yazacağız. Son transferinden sonra Beşiktaş hakkında yazılması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin merak ettiği soru Yusuf Şimşek başarılı olur mu? Transferi şart mıydı? Delgado' nun yedeği mi olacak? Mustafa Hoca Yusuf' u nasıl kullanacak? Biliyorum çok soru sordum sizlere ama son sorum Beşiktaş'ın kurtuluşu asansörde bile çalım atabilecek kadar yetenekli olan Yusuf Şimşek olabilecek mi?

Yıllardır transfere doymayan Beşiktaş bunlara bir yenisini daha ekledi. Oysaki Beşiktaş o kadar kaliteli futbolcular aldıki sayalım isterseniz Ricardinho, Ailton, Kleberson, Carew, hepsi gitti yerine gelenler ise Sivok, Zapo, Seriç, gibi sıradan futbolcular tabi bunlar yabancılar için geçerli, yerli futbolculara gelirsek, uzun yıllardır devamını getirebilen bir futbolcu çıkarmadı. Yurt içinde transferlerden aradığını bulamadı. Batuhan' ı eskişehir Aydın' ı Bursaya elde kaldı Serdar Özkan o da bir klubede bir maçta ama bunlara rağmen son iki sezonda fenerbahçeyi İnönüde yenebilseler büyük avantaj elde edip şampiyon olacaklardı.

Yöneticilere göre ise başarısızlığın büyük sebeplerinden birisi hakem hataları, yani son 13 yılda bir kez şampiyon olan bu büyük klubün başarısızlığın sebebi önemli atılımlar yapan Fenerbahçe değil, Fatih Terimle önemli bir kadro kurup 4 sene rüzgar gibi esen Galatasaray değil, hakem hataları öylemi? Beşiktaş, şunu bilmeli ki camia olarak geride kaldı. İnönüde seyirci baskısı puanlar kaybettirdi, teknik kadro ve takım kadrosundaki istikrarsızlık, yönetim yanlışları başarısızlığı getirdi. Bu durumda ne yapılmalıydı?

2004-2005 yıllarından bugüne kadar Beşiktaşın kadrosunu inceledim 30 futbolcu var paf takımıyla birlikte kadrosunda görünen ve her sene ortalama 8 futbolcu bir sonraki sezonda yok, bu sene başında kadrosuna kattığı Tuna Üzümcü devre arasında yok, paf takımından gelen önemli bir oyuncu yok. Çok net Beşiktaş eğer paf takımında Tuna Üzümcü ayarında bir futbolcu çıkaramıyorsa Beşiktaş başarıyı zaten haketmiyor demektir. Beşiktaşda istikrar yok her sene başında heyecan var ama başarı yok.

Umarım Yusuf Şimşek Beşiktaş' a aradığı başarıyı getirir futbolunun son baharında iki önemli İspanya maçı öncesi Türk futbolunada son görevini yapar ve Belçika maçında kaçırdığı golün telafisini sağlar.

Haydi Kartal haydi Kartal haydi tam zamanı tam zamanı şimdi.
 
Toplam blog
: 9
: 1218
Kayıt tarihi
: 05.01.09
 
 

Merhaba ben 29 yaşında Makine Mühendisi ve evliyim. Otomotiv üzerine çalışıyorum. Amatör olarak futb..