Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Taksim'deki kutlamalar iptal

Taksim'deki kutlamalar iptal
 

İstanbul’da olsam bile kalabalık bir yılbaşı kutlaması tercihim olmazdı. Taksim’de kitlesel bir kutlama yerine, dostlarımla ve sevdiklerimle sade bir yeni yıl kutlamasını tercih ederim.

Yani az sonraki itirazım, oyuncağı elinden alınmış bir çocuk bağırışları şeklinde algılanmasın diye baştan belirtiyorum.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim'deki yılbaşı kutlamalarının iptal edildiğini bildirmiş. Sebep ise; “Taksim'de bir hazırlık yapmıştık ancak birçok şehidimiz var...” şeklinde olmuş.

Hazırlıklar yaparken şehitlerimiz yok muydu? Bu yeni bir olay değil ki... Biz bu terör belasını on yıllardır yaşayan bir ülkeyiz.

Aynı iktidar, cenaze törenlerinde atılan sloganlara bile kızıp, “abartmayın” demiyor muydu?

Aynı partinin seçtiği Cumhurbaşkanı Şırnak’ta 13 şehit verdiğimiz hafta görkemli bir düğün töreni yapmadı mı? O zamanlarda “çok sarsıldık”, “çok üzüldük” ama yine de düğünü ertelemek veya töreni iptal etmek aklımıza gelmedi neden?

Bu hazırlıklar yapılmış olduğuna göre yılbaşı kutlamalarının Hristiyan geleneklerini çağrıştırdığından dolayı iptal edildiğini düşünmek istemiyorum. İlk akla gelen batılı bir gelenek olmasından dolayı AKP’nin yılbaşı kutlamalarını içine sindiremeyecek olarak algılanması oluyor. Yavaş yavaş geliyorlar demeyeceğim bu kez. Bu iptalin sebebinin bu olduğunu düşünmüyorum çünkü.

Ama Belediye başkanı Topbaş’ın belirttiği sebebinde gerçeği yansıttığını düşünmüyorum.

Son günlerde Kuzey Irak’a yönelik sürdürülen operasyonlardan dolayı, şehirlerde beklenen terör eylemlerine ilişkin güvenliği sağlayamama sebebiyle iptal edildiğini zannediyorum.

Ama bu da iptal edilmesi için yeterli sebep gelmiyor bana. Yani bir devlet, terör eylemini bahane ederek tüm dünya ile birlikte kutlanan yeni yıl kutlamalarını iptal etmemeli.

ABD 11 Eylül saldırısına rağmen güvenliği sağladı ve 2002 ye görkemli bir kutlamayla girdiler. Yas tutmak başkadır, yeni yıla kutlamasız girmek başka.

Bir devlet vatandaşının güvenliğini sağlayacak güce sahip olmalıdır. Aksi takdirde bana öyle geliyor ki; terör örgütünün gücü abartılmış sayılacak ve onların istediği olacaktır.

Artık İstanbul bir Avrupa kültür başkenti ise üstüne düşeni yapmalıdır. Güvenliği sağlanmalı ve İstanbul halkı yeni yıla Avrupa ülkesine yakışır şekilde girebilmelidir.

Alizarin’den sevgilerle..

 
Toplam blog
: 105
: 7006
Kayıt tarihi
: 27.04.07
 
 

Ereğli - Konya Gazi Lisesi (yatılı) - İstanbul Üniversitesi İşletme (İng) Fakültesi - Ressam ve A..