Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '14

 
Kategori
Reklam
 

Tanıtım Yazıları Nerelerde yayınlanır? seo'ya nasıl katkısı sağlar?

Tanıtım Yazıları Nerelerde yayınlanır? seo'ya nasıl katkısı sağlar?
 

tanıtım yazısı ve seo


Tanıtım yazısı yayınlatacağınız web sitesi günümüzde oldukça fazladır, bloglar, gazeteler ve haberlere ait  çeşitli sektörde kategorilerde web siteleri gibi bir çok yerde yayınlatma imkanı var tabi bu imkanlar arasında seçim yapmak için bütçeye göre hareket etmek gerekiyor. Yani seçimden önce bütçe belirlenmesi gerekiyor. 
 
Gazeteler ve Haberlere Ait İnternet Sitelerinde Tanıtım Yazıları
 
Bütçeniz yüksek ise gazetelerin ve haberlerin internet sitelerinde yayınlatabilirsiniz. Faydası çok olur, basın, yayın organı olduğu için etkisi de çok olur çünkü sitenin ziyaretçi sayısı ve arama motorlarının gözündeki değeri oldukça fazladır. (Ücreti konusunda bilgim yok web sitesinin kalitesine göre değişebilir ama "En Kötü Gazete Ya da Haber Sitesinin" 300, 500 TL vardır diye tahmin ediyorum.) 
 
 
Tanıtım Yazısının Sağladığı Katkı: Örnekteki yazı değerli bir gazetenin web sitesinde olduğu için firmanın müşterileri gözündeki imajını yükseltir, diğer web sitelerinden daha fazla kişi görüntüler, arama sonuçlarında yüksek sıralama alır gibi bir çok etken var doğal olarakta fiyatı hepsinden fazladır. (Tıklama başı ücrette talep ediyor olabilir.) yani her işletmenin yapabileceği bir yayın modeli değil...
 
 
Kişisel ve Çeşitli Kategorilerde Bloglarda Tanıtım Yazısı
 
Her bütçeye uygun blog bulmak oldukça kolay fakat önemli olan kalite ve size sağlayacağı faydadır, bu faydayı ölçmek içinde çeşitli analizlerin yapılması gerekiyor bunu da seo uzmanları iyi bir şekilde yapabiliyor.
 
Yapılan analiz sonucu sitenizin içeriği ile uyumu ne kadar fazla ise size sağlayacağı etki o kadar fazladır. Tabi iş sadece içerik uyumu ile bitmiyor, günümüzde sadece tanıtım yazısı satmak için açılmış yüzlerce blog mevcut ve bu siteler sadece tanıtım yazıları içeriyor yani sürekli sitelerden link çıkışları yapılıyor doğal olarak bu sitelerin arama motorlarının gözündeki değeri düşük oluyor.
 
- Herkesin anlayacağı bir dile ile anlatmak gerekirse, sürekli tanıtım yazısı yayınlayıp her yazıda farklı sitelere link veren bir web sitesi, her gördüğünü öven bir insan gibidir. Her gördüğünü öven bir insan sizin için ne kadar değersizse, arama motorlarının gözünde de çöplük siteler öyledir.
 
Arama motorlarının gözünde değeri olmayan bir sitenin içeriğiniz ile %100 uyumlu olması bir şeyi değiştirmez, yani sitenizin arama motolarının gözündeki değerinin yükselmesine yardımcı olmayacağı gibi tam aksine web sitenize zarar da verebilir.
 
Bu yüzden ucuz diye her gördüğünüz blogdan tanıtım yazısı almak için uğraşmayın, az olsun, öz olsun, kaliteli olsun. Tabi bu işte kalite kavramını çözebilmek için Seo konusunda uzman olmak gerekiyor.
 
Seo uzmanı bir web sitesinden alınacak yazının, linkin katkı sağlayıp sağlamayacağını yapacağı analiz ve bakacağı değerler ile %85, 90 arasında ufak bir analizle çözebilir.
 
Çeşitli Sektör ve Sektörel Kategoride Web Sitelerinde Tanıtım Yazıları
 
Çeşitli sektöre örnek olarak düğün verelim, düğün bir sektördür  düğün sekötürnün de bir çok kategorisi mevcut.
 
Örnek 1: düğün salonu sahibiyseniz, düğün sektöründe tüm kategorileri içerisinde barındıran bir web sitesinden alacağınız  Dofollow  bağlantı %75, %80 Etkili olur.
 
Örnek 2: Düğün Salonu sahibiyseniz, düğün salonlarından ve düğün salonu rehberlerinden alacağınız tanıtım yazıları ve Dofollow bağlantılar doğrudan %100 etki sağlar. (Rekabet yaptığınız için rakipleriniz sizi tanıtıcı yazı yazmaz, size bağlantı da vermez.) örnek 2 imkansız olduğu için çok değerlidir. 
 
Düğün salonu sahibinin http://www.dugunsalonlari.gen.tr/  tarzda sitelerden bağlantı alması oldukça zordur. Çünkü bu tarzda sitelerin amacı ve gelir modeli bağlantı satmak değildir fakat günümüzde bir çok sitenin http://www.dugunsalonlari.gen.tr/dugun/ gibi blog sayfası mevcut. (Sitenin alt bölümüne baktığınızda sosyal medya hesapları dışında site dışı bir bağlantı olmadığını görebilirsiniz.)
 
Bu tarzda blogu olan ve aynı içeriğe sahip sitelerden tanıtım yazısı almanız mümkün, Düğün salonunuzun web sitesi için bu ve benzeri bir siteden tanıtım yazısı almanız arama motorlarında sitenizin değerini arttırır.  (Sıralamasını yüksektir.)
 
Sektör olduğunda fiyatlarda artıyor çünkü sektörler rekabetli olduğu için, sektörlere ait web sitesi sahipleri yukarıda yazdığım bir çok yazı konusunda bilgili. Sektör ve sektör kategorisi ile ilgili arama yaptığınızda web sitesi bir çok kelimede 1 sayfada ise o web sitesinin size sağlayacağı katkı oldukça fazla tabi sadece arama sonuçlarına bakılarakta iş yapılmaz çeşitli analizlerin yapılması gerekiyor.
 
Önemli Not: Arama Motorlarında yükselmeye ihtiyacınız olan kelimelerle ilgili anahtar kelime yoğunluğunun da yayınlanan yazı içerisinde doğru, düzgün bir şekilde kullanılması gerekiyor. Bu yazı hem bilgilendirici olmalı, hemde sitenizin Arama motorlarında değerinin yükselmesine yardımcı olmalıdır. Tüm bunlar için bir seo uzmanından danımanlık hizmeti almanız şart, diğer türlü daha fazla harcayıp, daha az kazanırsınız.
 
Toplam blog
: 3
: 911
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

2006 Yılında çeşitli web siteleri yapmaya başlayarak internete giriş yaptı, 2009 yılında Arama Mo..