Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '14

 
Kategori
İnançlar
 

Tanrı bizden ne istiyor?

Adem ile Havva Cennette yaşarken, Tanrı onlara "her meyveden yiyebilirsiniz ancak şu yasak elma ağacının meyvelerini yemeyin" demiş. Sonra Şeytan Adem ile Havva'yı kandırarak yasak elmayı yemelerine neden olmuş. Tanrı'da bu nedenle Adem ile Havva'yı Cennetten kovmuş ve Dünyaya göndermiş.

Bu yasak elmanın iyiyi kötüden ayırma meyvesi olduğu söyleniyor. Yani bu meyve akıldır. İyiyi kötüden aklımızla ayırırız. Aslında bu hikaye doğruysa akıllı olmamızı Şeytana borçlu olduğumuz sonucu çıkıyor.

Her neyse Dünyaya gelen Adem ile Havva ve onların soyu olan tüm insanlar binlerce yıldır Dünyada yaşamalarına rağmen bu akıl meyvesini yeterince kullanabiliyorlar mı? Eğer kullanabilmiş olsalardı şimdiye kadar çoktan Dünyayı Cennet haline getirmiş olmaları gerekmez miydi?

Belki de Tanrı Adem ve Havva'yı dünyaya gönderirken " Madem artık akıllısınız, Dünyayı da Cennete çevirerek orada yaşayın" demiş olamaz mı?

Bence Tanrı'nın bize akıl vererek Dünyadaki diğer canlılardan üstün kılmasındaki amaç bunu kullanarak kötülüklerden uzaklaşmamız, birbirimize yardım etmemiz, iyilik doğruluk, dürüstlük ilkelerini benimseyip bu şekilde kardeşçe ve dostça yaşamamızı istemesidir.

Yoksa bunları yapmadan, yalnızca ibadet etmenin Tanrı'ya ne yararı var?

 
Toplam blog
: 29
: 211
Kayıt tarihi
: 15.11.14
 
 

Mühendislik eğitimi aldım. Felsefe konusuna ilgim var.  ..