- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tarçınlı tatlı
Bayram için tatlı almadı, ya da yapmadıysanız; hazırlaması çok kolay, lezzeti de sizi şaşırtacak kadar güzel bir tatlı tarifi vereceğim size.
30 cm çapında yuvarlak cam tepside, ya da mini fırın tepsisinde pişirmelisiniz. Bir parmak kalınlığında olacak çünkü bu tatlı. Tabii malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması gerektiğini de unutmayın.
Malzemeler
Hepsi kahve fincanı olmak üzere;
3 yumurta
3 fincan un
3 fincan toz şeker
3 fincan sıvı yağ
3 fincan yoğurt
3 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Şurup için;
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı;
Önce şurubu kaynatıp soğumaya bırakın. Çok uzun kaynamasın ve diğer hamur tatlıları gibi yoğun kıvamlı olmasın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıyı ise klasik kek tariflerindeki gibi yapın. Önce şeker ile yumurta, ardından yoğurt ve yağ, en son da kabartma tozu ve tarçın karıştırılmış un sırasıyla yani. Şeker ile yumurtayı çırptığınız sırada fırınınızı yakın. 170 derecede kek pişirir gibi pişirin.
Tatlının keki piştiği zaman, henüz sıcakken, önce dilimleyip, sonra soğutulmuş şurubunu dökün.
İsterseniz üzerine krem şanti koyabilir, yanında dondurmayla servis edebilir, daha hafif olsun isterseniz dilimlemeden şurup döküp, üzerini koyu kıvamlı bir sade pudingle kaplayabilirsiniz.
Afiyet olsun, bayramınız da kutlu olsun...
30 cm çapında yuvarlak cam tepside, ya da mini fırın tepsisinde pişirmelisiniz. Bir parmak kalınlığında olacak çünkü bu tatlı. Tabii malzemelerin hepsinin oda sıcaklığında olması gerektiğini de unutmayın.
Malzemeler
Hepsi kahve fincanı olmak üzere;
3 yumurta
3 fincan un
3 fincan toz şeker
3 fincan sıvı yağ
3 fincan yoğurt
3 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Şurup için;
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı;
Önce şurubu kaynatıp soğumaya bırakın. Çok uzun kaynamasın ve diğer hamur tatlıları gibi yoğun kıvamlı olmasın. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alabilirsiniz.
Tatlıyı ise klasik kek tariflerindeki gibi yapın. Önce şeker ile yumurta, ardından yoğurt ve yağ, en son da kabartma tozu ve tarçın karıştırılmış un sırasıyla yani. Şeker ile yumurtayı çırptığınız sırada fırınınızı yakın. 170 derecede kek pişirir gibi pişirin.
Tatlının keki piştiği zaman, henüz sıcakken, önce dilimleyip, sonra soğutulmuş şurubunu dökün.
İsterseniz üzerine krem şanti koyabilir, yanında dondurmayla servis edebilir, daha hafif olsun isterseniz dilimlemeden şurup döküp, üzerini koyu kıvamlı bir sade pudingle kaplayabilirsiniz.
Afiyet olsun, bayramınız da kutlu olsun...