Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tarhana çorbası

Tarhana çorbası
 

Tarhanayı evde kendimiz yapmıyor da dışarıdan satın alıyorsak pişirirken içine bol baharat, acı veya tatlı biber salçası ve biraz da pirinç koyarak besleyici değerini ve lezzetini daha çok artırırız. Yağ olarak da zeytinyağı ve tereyağı koyarsak lezzeti bir kat daha artar. Tarhana içindeki yoğurt ve sebzelerden yapıldığı için protein ve vitamin değeri yüksek bir çorba malzemesidir.

Malzemeler:

8 çorba kaşığı kuru tarhana

1 Türk kahve fincanı kırık pirinç

1çorba kaşığı biber salçası

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı tereyağı

1,5 tatlı kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı dağ kekiği

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı kurutulmuş maydanoz

1 çay kaşığı zerdeçal                   

Yapılışı:

Önce tarhana soğuk suda eritilir, salça bir miktar suda eritilir ve pirinçler soğuk suda yıkanır.

Tencerede sıcak su kaynatılır, kaynayan suyun içine tarhana, salça ve pirinçler ilave edilir. Malzemeleri attıktan sonra su iyice kaynayıncaya kadar karıştırarak çorbayı pişiririz. Su kaynayınca baharatları ve yağı da ilave ederek tekrar karıştırırız ve tencerenin kapağını yarım kapatarak kısık ateşte 10 dakika daha pişiririz.

Pişen çorbayı 2-3 kere karıştırarak biraz dinlendirdikten sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..