Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '16

 
Kategori
Tarım / Hayvancılık
 

Tarımın yok olması devletin suçu değil; köy ağası İstanbul’da kapıcılık yaparsa devlet ne yapsın

Tarımın yok olması devletin suçu değil; köy ağası İstanbul’da kapıcılık yaparsa devlet ne yapsın
 

Bir tarım ülkesi olan Türkiye’de tarımın milli gelir içindeki payı sadece %6. Adeta tarım sektörü diye bir sektör yok gibi. Bu tuhaf durum elbette insanların dikkatini çekiyor. Suçu devlete yüklüyorlar. Ben de sevmem devleti, ama sorumluluğu sadece devlete yüklemek haksızlık.

Köylü toprağını işlemiyor ki… Başlıkta söyledik, köy ağası İstanbul’da kapıcılık yaparsa devlet ne yapsın.

Hormonlu ürünlerden şikâyet ediyoruz. Git köyüne doğalını yetiştir. Buralarda sizi bağlayan nedir? Taksim’de kafe mi işletiyorsun, Sanayi’de fabrikan mı var? Adam 100 dönüm araziyi bırakıp İstanbul’da kapıcılık yapar mı ya! Daha dün 14 liraya barbunya fasulyesi aldım. Sen köyünde olsan böyle mi olur. Hep kendini düşünüyorsun!

Köyde şu yok, köyde bu yok; köy orası ne olacak! Mc donaldsın şubesini açalım istersen. Bunlar bahane, affedersin paçan yemiyor! Yüz dönüm arazisi olup da köyde geçinemiyorum diyeni döveceksin. Söyledik, devlet bizi dinlemiyor ki; tarlasını işlemeyenin tarlasını elinden alacaksın. Bak nasıl koşa koşa gidiyorlar!

Üretim teknikleri gelişti. Devlet tarıma büyük destek veriyor. Buğday ucuz, bak o kurtarmaz; büyük tarım yaparsan belki.  Ama diğer ürünler yüz güldürür. Markette bir bağ rokanın fiyatı 1,5 lira. Üret getir taze taze sat. Biz yiyelim sen kazan. Etiler madamının çöpünü dökmek daha mı iyi! De get hemşerim!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..