Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '16

 
Kategori
Müzik
 

Tarkan 6 yıllık albüm arasından sonra karşımıza Türk sanat müziği albümü ile geldi.

Tarkan 6 yıllık albüm arasından sonra karşımıza Türk sanat müziği albümü ile geldi.
 

6 yıllık bir süreçten sonra Tarkan'dan bomba gibi bir pop albümü beklerken karşıma Türk sanat müziği albümüyle çıkınca şok oldum. 6 yılda çıka çıka fikir olarak Tarkan ve ekibinin aklından Türk sanat müziği albümü çıkarmak mı gelmiş ? Çok yaratıcı bir fikir değil ne yazık ki. Ajda Pekkan'da Muazzez Abacı'yla Türk sanat müziği albümü çıkardı. Bu tarz albümler bir çok pop yapan isim için  heves albümü. Böylelikle Türk sanat müziği albümü çıkarma kervanına Tarkan'da katılmış oldu. 

Nerede o Tarkan'nın eski yaptığı büyük hitler? Bu albüm hariç diğer çıkardığı son 3 albüm malüm. Diğer albümlerine göre çok iyi olmasada piyasa albümüydü. Yıllardan beri Sezen Aksu ve Nazan Öncel'den aldığı parçaların kaymağını hallen yiyor. Hep bildiğimiz eski parçalarını sürekli söylüyor.

Sahnesine baksak tek başına çıkar, ara ara dans eder ve parçalarını söyler. O kadar yaratıcı bir sahnesi yoktur. Megastar sahnesi göremiyorum. Superstar Ajda Pekkan'ın sahnesi ise özellikle Harbiye konserlerinde superstara yaraşır bir sahne.  Tarkan ile burada Ajda Pekkanı kıyaslamıyorum. Yanlış anlaşılmasın. Ajda'nın nasıl sürekli kendini geliştirdiğini örnek olarak Tarkan'a göstermek için yazıyorum. 

Tarkan güzel bir sese sahip iyi bir de yorumcu. Fakat neden işin kolayına kaçılır?

Tarkan diğer ülkelerdeki sahneleri burada uygulayabilir. Dans ekibi kurabilir. Dans yeteneğine sahip. Sahnede özel showlar ile gösteriler yapabilir. Sonuçta Harbiye'de en çok üst üste konser veren tek kişi kendisi. Daha iyi yapabilecekken işin kolayına kaçması benim hoşuma gitmiyor. Her şey artık yorum demek değil. 

 
Toplam blog
: 32
: 194
Kayıt tarihi
: 06.12.15
 
 

Alper Saygın kültür ve sanat yazıları yazan bir blog yazarıdır.  Alper Saygın yerli ve yabancı al..