Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '14

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tarkan bile direnmişti Fırtına Vadisi'ne..

Tarkan bile direnmişti Fırtına Vadisi'ne..
 

Dünya miraslarına yani tarihi eserlere yani tarihi yapıtlarına yani ekolojik bölgelere sahip çıkmasını bilene derim ben Milliyetçi!

Din dil ırk ayrımı yapmaksızın dünyadaki tüm ezilmekte olan insanları kucaklamasını bilene derim ben Milliyetçi!

Yeryüzünün tüm insanları için 'biz' diyebilene derim ayrıca!

Yüzlerce tarihi eserin sulara gömülerek yok olmasın diye hem Hasankeyf için hem de adeta botanik bahçesini andıran Fırtına vadisinin ekolojik dengesinin bozulmaması için direnmiş olan Tarkan'ı şöhret basamaklarının ilk günlerinden beri farklı sever farklı bulurum..

Üçbin dörtyüz metre yükseklikteki buzullardan süzülerek ikibin yediyüz metre buzul gölde birleştikten sonra büyük kayalıkların içinden süzülüp yüzlerce koldan birleşerek Ardeşen üzerinden Karadeniz'e dökülen adeta nehiri andıran Fırtına deresi üzerine bir kaç birşey yazmak gereğini duydum bugün..

Doğduğum ve büyüdüğüm Fırtına deresi bir dünya mirasi ve milli park statüsünde koruma öncelikli ikiyüz ekolojik bölgeden biridir bilindiği gibi..

Dere yatağı aynı zamanda geniş ve uzun alana sahip.

Çocukluk günlerimden beri bildiğim dere yatağından kum ve çakıl çekme olayı kontrol altında olduğu halde kaçak yollardan devam edildiğini ve cezai işlemler uygulandığını biliyoruz..

Dünyanın harikalar sınıfına giremeyebilir ama yeşilin karman çorman renginden binsekizyüz seksenbir envay çeşit renk tonuyla sizi kucaklayan Fırtına Vadisinde işittiğime göre islah çalışması adı altında iş makinelerinin çalıştırıldığını öğrendim.

Bir..

Dereler nehirler her daim doğal akışını sürdürmeli.

İki..

Tabiat ananın sunumu içinde dere ve nehir kenarları islah edilmeden kendi doğal gelişimi ve değişimini engelleyecek hiç bir müdahalede bulunulmamalı, zira ekolijik dengeyi sağlayan böcek çiçek gibi canlılar yaşamlarını sürdürebilmeli..

Bu önemli hatırlatmaları yaptıktan sonra geçelim esas konumuza..

Konumuz, rand! veya rant!

Eğer islah çalışmaları manifestosu ile -amiyane tabirle- islah çalışmaları ayaklarıyla Fırtına deresi üzerinden bir rant elde edilme hayalleri kurulmaya çalışılıyorsa derhal vazgeçilmesini istiyoruz!

Fırtına deresinin adeta gülen çocuğun yüzü gibi billur yüzlülüğünü kimseye soldurmayacağız!

Sonsuza dek senfoniler gibi çağlayacak!

Fırtına deresi rant yatağı değil dere yatağıdır!

Bu da size kapak olsun!

 

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..