Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

TATİL ÇIKMAZI

TATİL ÇIKMAZI
 


Bugün, 1 Temmuz. Yaz aylarının en çok tatil yapıldığı aya giriyoruz. Havaların ısındığı, deniz mevsiminin açıldığı kısacası tatilin bizi çağırdığı ay.
Vatan gazetesinden Dilek Önder'in birkaç gün önce tatil ile ilgili yazısını okuduğumda bu kadın da benim görüşümde dedim. Tabii kendisi kadın gözüyle tatil anlayışını özetlemiş. Ama farketmez, erkeklerde aynı dertten şikayetçi.
Sanırım en iyi tatillerimizi ailemizle çocuk yaşlarda geçirmişiz. Bekarlık dönemi kısıtlı para ile tatil yapalım da ne olursa olsun mantığı ile geçmiş. Kafa dengi arkadaş bulanlar şanslı, bulamayanlar bunalımlı tatili yaşamışlar. Tatil mi, işkence mi belli değil. Evliliğin ilk yıllarında genelde tatiller güzel geçer. Sonraki yıllarda farklı tatil anlayışları varsa eşlerin vay haline. Çocuklar olduğunda çocuğa odaklı tatiller başlar. Çocukların istekleri dikkate alınır. Anne ve babanın istekleri ile çocukların istekleri uyuyorsa ne ala.

Yıllar birbirini kovalar, bizler nasıl bir tatil yaşamak istediğimizi hayal ederken, her yaz başı Dilek hanımın dediği gibi aynı sendromu yaşarız.

Yine o sıkıntılı ( aslında biraz da heyecanlı ) dönemdeyiz. O klasik soruyu soruyoruz : Nereye gideceğiz? Her kafadan bir ses. Biri anneannemin yazlığına gidelim, biri geçen sene gittiğimiz motele gidelim, biri bu sefer değişiklik olsun tatilimizi gezerek yapalım, biri bu sene kriz var pansiyonculuğu mu denesek acaba gibi.

Karar vermek çok zor. Ama bu tatilde bir şekilde geçecek. Denize girilecek, birkaç yer gezilecek, bir iki akşam disco vari yere gidilecek. Bir senenin yorgunluğu atılmaya çalışılacak.

Çocukların büyümesiyle karı koca ayrı tatil yapmak isteyenlerin sayısı artıyor. Sağlıklı mı bilemiyorum. Farklı tatil anlayışına sahip eşler için doğrusu belki bu. Ama başta belirttiğim, çocukların en güzel tatillerini aileleriyle geçiremeyecekleri ayrı bir sıkıntı.

Belki içinde bulunduğumuz manevi sıkıntı ve hiçbirşeyden memnun kalmama olgusu bizleri bu noktalara getiriyor. Yıllar geçiyor, insanlar basit şeylerden mutlu olamıyorlar. Sonuç, sendromlara bir yenisi ekleniyor "Tatil sendromu"

Herkese (biraz zor da olsa) gönlünüzce tatiller diliyorum....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..