Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Tatile Kadar Vermeniz Gereken son 5 Kilonuz Kaldı ve Gitmiyor. Ne Yapmalısınız ?

Tatile Kadar Vermeniz Gereken son 5 Kilonuz Kaldı ve Gitmiyor. Ne Yapmalısınız ?
 

Tatilinize Az Kaldı Ancak Kilolarınızı veremiyor musunuz ? O zaman bu yazı tam da sizi ilgilendiriyor.


Etkili Kilo Verme Yöntemleri

Günümüzde zayıflamak için çok çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Elbette bu yöntemlerin faydaları birbirlerinden çok farklı olabiliyor. Büyük ölçüde zayıflamak için kullanılan yöntemlerden en yaygın olarak uygulananı, kalori dengesine müdahale etmektir. Bu yöntemde yiyecekler ile alınan enerji miktarı az fakat doyurucudur. Tabii harcanan enerji de fazlalaştıktan sonra doğal olarak kilo verilmektedir. Bunun temel sebebi ise, vücudun gerekli olan enerjiyi dışarıdan alınan besinlerden karşılayamaması ve buna bağlı olarak yağlarda bulunan enerjiyi tercih etmesidir. Diyet programlarının temeli de bu mantığa dayanmaktadır. Kısacası vücuda alınan karbonhidrat miktarı azaltılarak yağları yakmak ana prensiptir. İkinci olarak izlenebilecek zayıflama yöntemlerinden birisi de zaman buldukça bol bol egzersiz yapmaktır. Yapmış olduğunuz egzersizler hem sizi dinç bir şekilde ayakta tutmak için, hem de büyük ölçüde zayıflamanız için fazlasıyla yeterli olacaktır. Bunun temel mantığı ise, yine kalori dengesine müdahale etmekten geçmektedir. Bu kez kalori miktarını azaltmak yerine, onları tüketmek ana prensip oluyor. Hareket sayesinde vücuda alınan besin kaynaklı enerjiler yakılır. Vücut da doğal olarak enerjisini karşılayacak başka bir kaynak bulamayacağından yağlara başvuracaktır. Bu şekilde fazla şişmanlık giderilmiş olacaktır. Tüm bunların haricinde çok değişik kilo verme yöntemleri kullanılıyor olsa da, zayıflamak temel olarak bu basamaklardan geçmektedir.          
 
Kilo Verememenin Temel Sebepleri Nelerdir?
 
Bazı zamanlarda birçok kişi kilo vermek için elinden geleni yapmış olsa bile sağlıklı bir şekilde zayıflayamıyor ve üstüne üstlük kilo dahi alabiliyor. Bunun altında yatan en büyük sebeplerden birisi, diyetisyen kontrolünden mahrum bir şekilde diyet uygulayarak zayıflamaya çalışmaktır. Çünkü bazı insanların birtakım sağlık problemleri olabilmekte ve buna uygun olmayan diyetlerle karşı karşıya kalabilmekteler. Bu durumu engellemek için mutlaka bir diyetisyen kontrolünden geçmeli ve size en uygun diyeti belirlemelisiniz. Bunların yanı sıra zayıflayamayışın bir başka nedeni kahvaltıyı atlamaktır. Birçok insan bünyesinde bulunan fazla kalorileri yakma düşüncesiyle kahvaltıyı atlar. Ancak kahvaltının atlanması halinde, vücut gün boyu bitkin düşer ve hareket etmekte güçlük çeker. Buna cevap olarak bünyemizdeki kalori miktarı fazlalaştığından, artan enerji yağa dönüştürülecektir. Tabiri caizse bu kişiler kaş yapayım derken göz çıkartmış olur. Ayrıca yağ miktarı fazla olan gıdalar ile beslenilmesi zayıflamak için olumsuz bir etken olacaktır. Bazı kimseler çok az miktarda yağlı besin tükettiğini savunsa da, bu yağın kiloya olan olumsuz etkisini değiştirmeyecektir. Çünkü bir yemek kaşığı sıvı yağda dahi birçok sebzeye göre kat kat daha fazla enerji vardır. Bu sebeple belirtilen hususlara özellikle dikkat edilmesi ve buna uygun olarak hareket edilmesi gerekmektedir.  
 
Sağlıklı Bir Diyet Nasıl Uygulanmalıdır?
 
Zayıflamak için çok fazla tercih edilen yöntemlerden birisi diyettir. Sağlıklı bir diyete başlamak için öncelikle yapılması gereken, kesinlikle bir diyetisyen kontrolünden geçmektir. Diyetisyeniniz sizlere en uygun olan diyet programını hazırlayacaktır. Ancak bunun dışında diyeti birçok insan araştırdıkları kadarıyla kendileri hazırlıyor. Elbette bu da mümkün, ancak bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bunlardan ilki protein dengesini korumaktır. Vücuda alınan proteinlerin enerji değeri, günlük enerjimizin %15’i kadarını geçmemelidir. Bunun için önerilen iyi gıdalar arasında öncelikli olarak haşlanmış tavuk ve organik yumurta gelmektedir. Tabii kaliteli bir protein kaynağından besin ihtiyacını karşılamak da bir hayli önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra sürekli olarak uygulanan diyet programlarının haricinde uygulanan bir de detoks diyeti mevcuttur. Bu diyeti yapmaktaki amaç, kilodan kurtulmaktan ziyade mide ve bağırsak sistemini arındırmaktır. Bu nedenle sürekli olarak yapılan değil, düzenli olarak yapılan bir diyet türüdür. Eğer bu diyete başlamak istiyorsanız kilo verdiren gıdaların dışında taze sebze ve meyve yiyin. Detoks diyetini doğru ve düzenli bir şekilde uygulamanız halinde, çok daha sağlıklı bir yaşam sizleri bekliyor olacaktır.
 
Egzersizin Zayıflamaya Olan Faydaları
 
Günümüzde teknolojinin büyük ölçüde gelişmesi ve her geçen gün kolaylık adı altında yeni unsurların çıkmasıyla insanların hareketleri oldukça azalmıştır. Bu da doğal olarak sağlıksız yaşamı ve şişmanlık artışını beraberinde getirmiştir. Sağlıklı bir yaşama geri dönmek ve normal bir şekilde zayıflamak için güzel bir beslenme kürü hazırlamalı ve besin tüketiminizi buna göre ayarlamalısınız. Elbette bundan çok daha önemli bir etken daha var. Beslenme alışkanlıklarının yanı sıra egzersizler de oldukça önem arz etmektedir. Kısacası zayıflamanın sırları arasında bu iki unsuru saysak dahi yeridir. Düzenli olarak yapılan egzersizlerin faydaları saymakla bitmez ancak bunlardan en önemlisi, fazla hareket sonucunda yağların yakılmasıdır. Elbette zayıflama konusunda egzersizin bunun haricinde birçok faydası vardır. Örneğin metabolizmanın daha dengeli bir hal alması, kardiyolojik sıkıntıları engellemesi, oksijen dengesini sağlayarak nefes alış – verişini düzenlemesi ve fazla kalori miktarını azaltması gibi pek çok yararı bulunmaktadır. Tabii bununla birlikte egzersizler sayesinde yüksek dereceli kondisyon artışı gözlemlenmektedir. Bu da insanların çok daha rahat bir şekilde hareket etmesini ve günlük yaşantısındaki düzeninin artışını sağlamaktadır. Egzersizler, insanlara zayıflama konusunda oldukça yardımcı olduğu gibi vücut esnekliğinin artışı, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi ve kasların çok daha dengeli olarak varlığını sürdürmesi açısından da büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle hem zayıflamak için, hem de yaşam standartlarının yükselmesi için egzersizler vazgeçilmez bir hal almaktadır.
 
Toplam blog
: 8
: 422
Kayıt tarihi
: 29.04.17
 
 

1991 doğumlu olan diyetisyen Tuğba Yaprak, 2014 Medipol Üniversitesi mezunudur. Çeşitli özel hast..