Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Tavşanlı güveci

Tavşanlı güveci
 

Güveç hemen hemen Türkiye’nin her yerinde yaygın olarak kullanılır ve yapılır. Ancak Tavşanlı’da yapılan güveç diğer yerlere göre daha farklı ve değişiktir.

İyi bir güveç için doğal ortamda çok iyi beslenmiş ERKEÇ ( erkek keçi) olması gerekir. En iyi güveç işte bu tür hayvandan yapılan güveçtir. Erkeç eti bütün olarak, ne kadar yapılacaksa (2.3.4 kg) daha önce hazırlanmış ve kullanılmış olan toprak güvece konur, biraz su ilave edilir ve çok fazla kızgın olmayan fırına sürülür. Bu sürme sırasında güvecin üstü başka bir güveçle örtülü olmalıdır. 3–4 saat sonra güveç fırından çıkartılır, tuz ve domates, biber ilave edilir ve et çevrilerek tekrar fırına sürülür. Bu durumda 3-4 saat fırında kalan güveç tekrar fırından çıkartılır ve servise hazırlanır.

Erkeç etinden yapılan güveçte fazla kolesterol yoktur, çünkü hayvan hiçbir şekilde suni yemle beslenmemiştir. Bazı yerlerde dana etinden sebzeli olarak güveç yapılırsa da dana eti yüksek kolesterol sebebiyle pek tercih edilmez.

Eğer yolunuz Tavşanlı’ya düşerse mutlaka erkeç Güveci yemeye bekleriz. Çünkü bu tür güveci Tavşanlı’dan başka yerde yeme şansınız yoktur.

 
Toplam blog
: 22
: 3684
Kayıt tarihi
: 23.04.07
 
 

Emekli öğretmenim. Kütahya ili Tavşanlı ilçesinde yaşıyorum. Hayatı ve insanları seviyorum. İnsanlar..