Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '16

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Tavşanlı ilçesinin il olması konulu 'Sayın Cumhurbaşkanı’mıza açık mektup'

Tavşanlı ilçesinin il olması konulu 'Sayın Cumhurbaşkanı’mıza açık mektup'
 

Tavşanlı ilçesinin il olması konulu 'Sayın Cumhurbaşkanı’mıza açık mektup'


Saygıdeğer Cumhurbaşkanım…

Üstad Necip Fazıl’ın ‘Kar tanesi Güzelliğinde’ dediği, Büyük âlimlerimizin  ‘bizi ağırlarsa en güzel Tavşanlı’lar ağırlar’ dediği, Merhum Necmettin Erbakan hocamızın ‘Ne güzel Tavşanlı’nın sesi, ne güzel’ dediği Tavşanlı’mızdan sizlere selam olsun.

Size geçirmiş olduğu seçimlerde en yüksek oy oranlarını çıkarıp istikrarı desteklediği gibi 15 Temmuz günü en yaşlısından en gencine sokaklara dökülüp darbecilere mahal bırakmayan(1), Türkiye’nin Leblebi diyarından, Tavşanlı’nın evladı olarak sesleniyorum.

Türkiye’mizi kötü günlerden alıp muasır medeniyet seviyesine getiren Ak Partimizin kuruluş çalışmalarında Tavşanlı’mızı ziyaret ettiniz. Tavşanlımıza şeref verdiniz, onur verdiniz. Tavşanlı’mızda her daim kendine yakışanı yapmış size gönülden bağlanmıştır. Şunu bilmenizi gönülden isteriz ki, sizi samimi duygularla seviyoruz.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanım…

Tavşanlı ilçesi son dönemlerde sanayisi, turizmi ve şehirleşmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Eskişehir, Bilecik ve Uşak nasıl büyüdüler ise Tavşanlı’da geleceğin gözdesi olma konumunda ilerliyor. Büyüyen sanayisi ve yatırımcıyı büyüleyen imkânları ile ege bölgesinde gelecek vadeden bir görüntü sağlıyor. Bursa ve İnegöl’de yatırımcıların yer bulamama sıkıntısı bile alternatif olarak Tavşanlı’yı gösteriyor.

Tavşanlı’mız köyleri ile birlikte 100.000 Nüfusu İle Türkiye'nin Şirin İlleri Arasında. Tavşanlı sanayisi Kütahya istikametinde ilerlemektedir. Stratejisi Kütahya’ya gebe bir ilerlemedir. Kütahya’dan ise Tavşanlı sanayi istikametine doğru, ne bir ilerleme söz konusudur, ne de bir birleşme. Bu durumda kanguru misali hızlı ilerlemeden ziyade kaplumbağa gibi ilerlemesi Tavşanlı’nın kaderi olacaktır. Netice’de Tavşanlı’nın, Kütahya’nın gölgesinde gelişmesi zor bir durumdur.

Türkiye Haritası tamamen değişiyor, Ülkemizin artık 119 ili oluyor. 38 ilçenin, yakın zamanda OHAL kapsamında çıkarılacak KHK ile il yapılacağı iddia ediliyor.(2)

İl olması düşünülen çoğu ilçeden daha geniş imkânlara sahip olan Tavşanlı’mızın da il olma kapsamına alınmasını sizlerden talep ediyoruz.

Tarihiyle, zengin kaynaklara sahip olmasıyla, jeolojik önemiyle, yüksek nüfusu ve il merkezine olan uzaklığıyla Tavşanlı halkımız da tabanında gerçekten il olmayı istiyor. Sosyal medyada ciddi il olma kampanyaları var. Tavşanlı’mıza gerekli destekler verilirse iddia ederek şunu söylemek isterim ki gelecekte Eskişehir, Uşak ve Bilecik illerini geride bırakarak egenin yıldızı konumuna gelebilir. Tavşanlı’mızda il olma potansiyeli vardır. Tavşanlı’mızın İl olması, halkın yaşam standartlarının yükselmesi açısından çok önemli.  Ekonomik ve sağlık açısından ele alındığında da yaşam standardının yükselmesi için Tavşanlı’mız İl olmalı…”

Tavşanlı il olduğunda; Tavşanlı sanayisi Harmancık istikametine çekilebilir. Yani yeni organize sanayi projeleri bu alana kaydırılabilir.  Tavşanlı sanayisi, yatırımları büyüme stratejilerini İnegöl istikametine kaydırabilir. Tavşanlı- İnegöl hattında hızlı tren projesi yapılabilir. Domaniç’in koca dağları delinerek ulaşım daha seri hale gelebilir. Tavşanlı’nın rotasını İnegöl-Bursa hattına kaydırması Tavşanlı açısından ve bölge açısından umut vericidir. Bu umudun doğabilmesi Tavşanlı’nın il olmasına bağlıdır. “Tavşanlı’nın il olması hem Tavşanlı’nın, hem bölgenin kültürel, ekonomik, turizm alanında son derece gelişmesini sağlayacaktır. Bu durum Tavşanlı halkının yıllardan beri beklediği bir özlemdir.”

Saygı değer Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendinin Tavşanlı’yı ziyaret konuşmasında ‘Tavşanlı’yı Bursa’ya bağlayacak Domaniç Yolunda da çalışmalarımız hızla devam ediyor; Tavşanlı, Domaniç, İnegöl, Bursa, ver elini İstanbul.’ Demişlerdir.

Saygıdeğer Cumhurbaşkanım…

Çok yoğun temponuz içerisinde vakit ayırıp okumanız, aynı fikri paylaşan Tavşanlı’lı hemşehrilerimizi mutlu edecektir. Şimdiden teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum...

KAYNAK;

(1) http://www.kutahyaninsesi.com/yazi-osmanlinin-ceyizi-il-olmasin-mi--979.html

(2) https://www.kamugundemi.com/gundem/38-ilce-il-oluyor-iste-il-olacak-ilcelerin-tam-listesi-h97730.html

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..