Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk göğsü tatlısı

Tavuk göğsü tatlısı
 

Sütlü tatlıların gözdelerinden biri de tavuk göğsüdür. Lezzet boyutu yüksek, pratik ve besleyici bir tatlıdır. Üzerine tarçın ve dondurma konularak yenilince lezzeti daha da artar, vereceğim tarif yalancı tavuk göğsü tarifidir.

Yalancı tavuk göğsünün aslından farkı içinde haşlanmış ve didiklenmiş tavuk parçalarının olmamasıdır. Tat konusunda aslında pek fark olmuyor ve hanımlar genelde yalancı tavuk göğsünü yapmayı tercih ediyorlar.

Malzemeler:

5 orta boy su bardağı süt(1 litre)

125 gram tereyağı veya margarin

2 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı tepeleme un

2 çorba kaşığı tepeleme buğday veya mısır nişastası

Yapılışı:

Tavuk göğsünü bu sefer farklı bir yöntemle pişirmeye karar verdim nedeni ise süt ve şeker beraber kaynayınca sütün protein değeri çok azalıyor, bu yüzden sütün içine şekeri en son ilave etmeye karar verdim.

Çukur bir kabın içine un ve nişasta konulur üzerine yarım su bardağı su ve 1 su bardağı soğuk süt dökülerek un ve nişasta eritilir. Tencereye 1 litre sütü koyun, süt kaynayınca unlu, nişastalı bulamaçı ilave edin ve devamlı karıştırarak pişirin.

Koyu muhallebi kıvamı haline gelince muhallebinin içine katı haldeki tereyağını veya margarini ilave edin.  Karıştıra karıştıra, muhallebinin içindeki yağı erittikten sonra 2 su bardağı toz şekeri ilave edin ve biraz daha karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

Ocağı kapattıktan sonra muhallebiyi mikserle 5-10 dakika çırpın ve kare borcam bir kabın içine dökün. 

Tavuk göğsünün kesimi açısından borcam tepsi kare veya dikdörtgen olursa daha iyi olur. Soğuyan tavuk göğsünün üzerine tarçın serperiz.  Tepsinin üzerini strechle kapatarak tavuk göğsünü buz dolabına koyarız ve soğuduktan sonra servis yaparız.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..