- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk suyuna tel şehriyeli karnabahar çorbası
İlkbahar mevsimi, allerjilerin en çok olduğu mevsimdir, alerjilerin etkisiyle alınan alerji ilaçları da ağız içini ve boğazı kuruttuğu için ne yapacağımızı şaşırırız. Bu dönemde bol su içmek ve çok sıcak olmayan çorbalar içmek üst solunum yollarına iyi gelecektir. Çorba içildikçe mukozaların yumuşamasıyla daha rahat nefes alınır. Çorba çeşidi olarak protein, sebze ve karbon hidrat karışımı olan tavuk suyuna tel şehriyeli karnabahar çorbası yapabiliriz.
Bu çorbayı karnabaharları haşladıktan sonra el blendırı ile çekeceğimiz için karnabahar yemeyen çocuklara çorba olarak tükettirebiliriz.
Malzemeler:
En küçük boy karnabaharın yarısı
Tavuk suyu
1 çay bardağı tel şehriye
2 tatlı kaşığı iri tuz
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için 1 tatlı kaşığı pul biber ve kuru nane
Yapılışı:
Karnabaharlar parçalara ayrılarak iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Tencereye 2 litreye tekabül edecek şekilde tavuk suyu ve normal su veya yerine haşlanmış karnabaharların suyu da konulur. İçine tuz atılarak su kaynamaya bırakılır.
Haşlanmış karnabaharlar el blendırı ile iyice parçalanır. Unu az bir suda eriterek kaynayan suyun içine ilave ederiz. Parçalanmış karnabaharlarla beraber tel şehriyeleri ve yağıda ilave ederiz. Tenceredeki su kaynayıncaya kadar çorbayı karıştırmaya devam ederiz ve su kaynayınca ocağı kısarak 10 dakika kaynatırız.
Üzerine kırmızı pul biber ve kuru nane serperek servis yaparız.
Afiyet olsun.