Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '15

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Tecavüze direnmenin nedeni korku

Tecavüze direnmenin nedeni korku
 

Hani yani zaten kadın-erkek ilişkisi konusunda serbestlik olan bir çağda tecavüzün var olması tuhaf. Ama resmi rakamlar, anketler, araştırmalar böyle demiyor. Her gün 22 tecavüz. Resmi rakam. Yılda 8030 tecavüz olayı.
 
Tecavüz malum istemediğiniz kimselerin sizinle birlikte olmaya çalışması. İstediğiniz kimse ile birlikte olursunuz zaten. Yılda 8030 tecavüz gerçekleşiyor. Bu tecavüzlere uğrayan kadınlar direnir herhalde. Kimse bana gel tecavüz et demez.
 
Tecavüzü mazeret yapanlar olabilir, kendi sorunları. Bana birisi tecavüz etse şeklinde fantezisi olabilir. Ve bu yolla ilişki suçlusu olmaktan kurtulan… Önce karşı çıkan, sonra… Bunlar şeytani şeyler. Ha olur mu olur; ama Kerim Korkut’tan başkası da böyle manyak şeyleri yazmaz! Yaradılışım böyle, es geçemiyorum! Herkese göre tecavüz namus ve ahlakla ilgili utanç durumudur ve hiçbir kadın böyle bir olayla karşılaşmak istemez.
 
Tecavüze uğrayan kadın istese direnmez, kim bilecek! Ama bu 8030 tecavüz mağduru ihtimal ki direnmişlerdir. Burada samimi olarak namusu için direnenler mutlaka vardır. Bu tecavüz olayları gerçekleştiğine göre direnmeye rağmen sonuca ulaşmış. Eskilerden (savaşta vs) Müslüman Türk kadını ile ilgili ölüme varan direnme hikâyeleri aklımıza gelince bu kadar olmaz ama tecavüz edene direnilmiş olacağını düşünmemiz gerekir.
 
Namusu için direnenler olmakla birlikte, tecavüz konusunda genellikle korkutucu 3. sayfa haberleri, film vs var ya tecavüze uğrayan kadın bence namusun elden gitmesinden ziyade ”Bu sapık ya beni öldürürse” diye korkudan direniyordur. Yoksa hele de artık bu devirde “Canımı veririm, kendimi vermem” diyen kadın, bilmiyorum yani pek olmaz herhalde!
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..