Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '17

 
Kategori
TV Programları
 

Televizyonda Yayınlanan Dizi ve Programlar Aile Yapısını Derinden Etkiliyor

Televizyonda Yayınlanan Dizi ve Programlar Aile Yapısını Derinden Etkiliyor
 

Bildiğimiz üzere televizyonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir, bunun bir getirisi olarak  hayatımız kısıtlanarak kare ya da dikdörtgen bir kutunun içerisine hapsolmuştur.

Hatırlarsak eskiden radyolar vardı, ne güzel aletti onlar arkası yarınlar felan, insan anımsadıkça bir iç çekmeden yapamıyor tabi dimi nerede o günler, eskiler, sanırım baya bi yaşlanmışız bu cümlelerden o çıkıyor.

Konumuza dönecek olursak, yeni nesil pek bilmez ama, o zamanlar düşünmemize fırsat veriliyordu lakin şuan öyle bir şey söz konusu bile değil. Herşey televizyona endeksli, görsel bir yapı olduğu için düşünme olanağımızı elimizden alan ve insan beynine haddiden fazla zarar verebilen bir kutudan başka bir şey değil.

Peki gelin birde olayın iç yüzüne bakalım, diziler ve programlar ya ne kadarda güzel şeyler çekiyorlar değil mi ?

Dizi ve programlar olmasaydı eğer vakit nasıl geçerdi, insan düşündükçe çıldıracak gibi oluyor. Aslında yok öyle bir şey gerçekten, bu insanoğlunun kendini kandırmacasından başka bir şey değildir. Ne kadarda güzel kandırıyoruz kendimizi ?

Dizilerde fakir, zengin ayrımının işlendiği silahların konuştuğu, haramların helal gibi gösterildiği ve daha niceleri, artık birinin çıkıp buna bir dur demesi gerekmektedir.

Ekranlarda yayınlanan bu gibi içerikler insan psikolojisini derinden etkilemektedir. Eskilere bakıldığında bu tür problemlerin pek olmadığını göreceksiniz, aldatmadır, ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet vs. daha sayarım ama vakit yetmez.

Mesela dizilerde lüks yaşantıyı heves eder insanlar çünkü kendi yaşantısı ile çok zıt düşmektedir bu hayat, hatta imkansız gibi bir şeydir. Budurum insanları psikolojik çöküntü içerisine sürüklemektedir. Dizi ve programlarda ayrıca öpüşme, evlenmeden aynı evde yaşama gibi haram olan kavramları bizlere helal gibi göstererek bizleri yavaş yavaş dinden uzaklaştırma çabası vardır.

Aşkı memnu izleyen aldatma eğilimine giriyor, kurtlar vadisi izleyen sağa sola rastgele ateş ediyor, yanı anlaşılması zor bir toplum haline geldik kısaca ifade etmek gerekirse. Evlenme programlarına hiç girmiyorum biliyorum ki girersem hiç çıkamam, kısaca nefet ediyorum yapmacık ve göstermelik hayatlardan kimse kendi değil.

Yazımı okumaya değer bulduğunuz için çok teşekkür ederim, hata ve kusurumuz oldu ise affola. Allaha emanet olun.

Samet Tosun

Semaorglife News Köşe Yazarı

 
Toplam blog
: 9
: 525
Kayıt tarihi
: 17.01.15
 
 

Samet Tosun ile Kültür Sanat Hakkında ..