Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '13

 
Kategori
Sinema
 

Tepenin Ardı

Tepenin Ardı
 

İnsanlarının "Ne yapıyorsun" yerine "Ne Örüyon" dedikleri bir köy yani anadolu'nun özelliklerinin sinmiş olduğu, insanın insanla kavgasının aza çoğa bakmadığının tipik örneğini yaşayan küçük bir yer. Dünyanın her yerinde olduğu gibi bu yeri de sahiplenen biri var; eski orman memuru Faik Ağa ve onunla birlikte yardımcısı Mehmet karısı ve çocukları.

Faik ağa'nın oğlu Nusret'in hava değişimi nedeni ile iki oğlu ile köye gelişi ile arka arkaya bir çok olay gelişir ve Faik ağanın uzun zamandır tepenin ardında yaratmaya çalıştığı düşman bir araya gelen bu küçük gurubun meydana getirdiği olaylarla perçinlenir. Film bu arada askerlik döneminde yaşadığı olayların etkisinde kalan Faik Ağa'nın torunu Zafer'in gördüğü hayaller ile Güneydoğu sorununa başarılı bir gönderme yapıyor.

Genel olarak film; kuşak çatışması, ekonomik statünün yarattığı küçük ve büyük insanların yaşam içinde birbirleri ile ilişkileri, ille de tepenin ardında bir düşman yaratma temalarını başarılı bir şekilde işliyor. Nuri Bilge Ceylan'nın "Mayıs Sıkıntısı" filmine benzer bir görsellikle köyün doğasını; bozkırını, kavak ağaçlarını ve yanına katılmış toplumsal bir dramı görmek istiyorsanız bence kaçırmayın izleyin derim...

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..