Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Terapi

Terapi
 

Rahat olmak, kendin olmak ve ilkeli olmak işte bunlarla hayatı yaşanır kılarsın. Hayatta bir duruşun olacak, zorluklarla mücadele ederken geliştiğini göreceksin. İyi yaşanmış, doğru sonuçlar çıkarılmış bir gün bile, insan hayatı için o kadar önemli ki... Zorluklar hayata karşı direnme gücümüzü arttırıyor. Boşuna dememişler beni öldürmeyen dert güçlendirir diye. 

Dünya biz mutsuz olsak da dönüyor ve zaman aleyhimize işliyor. O zaman, tadını çıkarmalı, bizi mutlu eden şeylere zaman ayırmalıyız. Kafamızı rahat ettirmeliyiz. Kalbimiz ve vicdanımız bizi hiç bir zaman yanıltmaz. Önce kalbine sor, atmıyorsa hiç düşünme birini. Değerlendirme onun hislerinin gerçkliğini, Çünkü önemli olan sensin ve senin hissettiklerin. Vicdanın rahat etmiyorsa, boyun eğme haksızlıklara. Bunlar yasada yazsa bile inanmıyorsan savaşma.  Çünkü hayat inandıkların uğruna savaşmanı gerektiriyor. Kararsızlıkları, umutsuzlukları, mutsuzlukları, huzursuzluğu; kendimize hep kendimiz yapıyoruz. İşte bu yüzden, biz kendimize çok büyük haksızlık yapıyoruz. Bazen insanları fazla kafaya takıyoruz veya küçük engelleri gözümüzde büyütüyoruz. 

Herkese açıklama yapmak zorunda gibi hissediyoruz bazen. Bu o kadar gereksiz ki. Bazen bildiklerimizi söylemeye çekiniyoruz. Belki bir yerde güven eksikliği var; ama bence tamamlayabiliriz. Ve unutma, fark etmek çözüm bulmanın en başıdır. Bazıları bizi yanlış tanımış olabilir, ama önemli olan bundan sonrası...

                                   21.03.2012

 
Toplam blog
: 45
: 522
Kayıt tarihi
: 21.10.13
 
 

1991 doğumluyum, avukatım ama burada bulunma amacım hukukla ilgili değil. Ben yazmaya tutkunum. Y..