Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '19

 
Kategori
Ramazan
 

Teravih Namazı Faziletleri

Teravih namazı sünnet bir namazdır, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) devamlı yaptığı bir namazdır. Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınan Teravih namazının camide cemaatle kılınması sünnettir ve sevabı çoktur.
 
Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) ashabıyla beraber cemaat halinde bu namazı kılmış, onların iştiyakını görünce farz olur endişesiyle cemaatle kılmayı terk ederek yalnız kılmaya devam etmiştir. (Buhari, Müslim)
 
Teravih ile ilgili hadisler
 
Ramazan ayında inanarak ve sevabını umarak teravih namazı kılanın, günahları affolur.” (Nesâi)
 
“Kim inanarak ve sevabını Allah’tan bekleyerek Ramazan namazını (Teravih) kılarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari)
 
“Allâh Teâlâ Ramazan’da orucu farz kıldı, ben de (teravih) namazını sünnet kıldım.” (İbn-i Mace)
 
“Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur” (Müslim)
 
Abu Zer (radıyallahu anh) "Ey Allah'ın Resulü, gecenin kalan yarısında da bize namaz kıldırsaydınız." deyince, Hz. Peygamber cevaben, "İmam namazı bitirinceye kadar onunla namaz kılmak, bütün geceyi ihya etmeye eş değerdir." buyurmuştur. (Ebu Davud)
 
Teravih namazı kaç rekat
 
Teravih namazı 20 rekattır. Makbul olanı, her 2 rekatta bir selam verilerek kılınmasıdır ama 4 rekatta bir selam verilerek de teravih kılınabilir.
 
Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) teravih namazını; 8, 12 ve 20 rekat olarak da kılmıştır. İbni Abbas hazretleri bildiriyor ki: Resulullah, yatsıdan sonra, vitirden önce, yirmi rekât namaz kıldıktan sonra, "Ramazanda 20 rekât teravih namazı kılanın, yirmi bin günahı affolur" buyurdu. (İbni Ebi Şeybe)
 
 
Toplam blog
: 3
: 67
Kayıt tarihi
: 10.05.19
 
 

Namaz Nedir   Namaz, İslam'ın beş şartından biri olan, günün belli vaktilerinde ve abdest alınara..