Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ağustos '08

 
Kategori
Ramazan
 

Ramazanda oruç tutmayan aç kaldı!

Ramazanda oruç tutmayan aç kaldı!
 

İslam aleminin, heyecanla beklediği, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı nihayet geldi. Bir ay boyunca nefse karşı durulacak olan bu ayda, insanlar dünyevi nimetlerden uzak durmanın ağırlığını omuzlarına alacaklar. Bu ayı yaradana ibadete adıyacaklar, oruç tutarak açlığa meydan okuyacaklar.

Bu ay, birçok yerleşim biriminde yiyecek içecek satan işyerleri gündüzleri kapalı olacak, açık alanlarda tüketim olmaması için geyret gösterilecek.

Gün içerisinde yaşam koşulları oruç tutan yurttaşların, ibadetlerini daha da kolay yerine getirebilmeleri için ayarlanacak.

Hatta, sahura kalkma zamanında ramazan davulu geleneği devam ettirilecek.

Her akşam iftar vakitlerinde, ulusal ve yerel yayın yapan hemen hemen tüm kanallar iftar programlarına geçecek, ilahiler ve dualar eşliğinde iftar vakitleri kutlanacak. Tüm gün aç susuz duran nefisler, birbirinden lezzetli gıdalara kavuşacak.

Ramazan ayı boyunca oruç tutan yurttaşlar, ibadetlerini en sorunsuz şekilde yerine getirmeye çalışacak...

Peki ya oruç tutmayanlar...

İnançları gereği veya koşulları gereği oruç tutmayan yurttaşlar bir ay boyunca ne yapacak?

Çoğu ilimizde Ramazan ayında yemek yediği için toplumdan dışlanma tehtidi ile karşı karşıya kalan yurttaşımız ne yapacak?

Zar zor bulduğu simidini, köşe bucak kaçarak, gizlenerek yemek zorunda kalan yurttaşımız ne yapacak?

Öğle yemeğini kurumunda yemek zorunda olan ve maddi güçlükleri nedeni ile başka alternatifi bulunmayan binlerce çalışan, "nedense hep Ramazana denk gelen" tamirat nedeni ile hizmet veremeyen yemekhanelerinde öğle yemeklerini yiyemeyince ne yapacak?

%99'u müslüman olarak lanse edilen ülkemizde, geriye kalan o %1'lik kısım ne yapacak?

İslamiyetin gerçek hoşgörüsüne sahip yurttaşlarımızı tenzih ederek yazıyorum; peki, oruç tutmayan bir yurttaşımız elinde tuttuğu su şişesiyle, hoşgörüden ve islamiyetten bir haber bezirganlarla karşılaşırsa ne yapacak?

İran'da, Malezya'da görev yapan "Oruç Polisleri"ne özenen vatandaşların gazabından onları kim koruyacak?

Oruç tutmayan bir yurttaşınız olduğumu heralde anlamışsınızdır. Ramazan ayları, malesef, ülkemizdeki çoğunluğa hitap eden uygulamalar nedeni ile, oruç tutmayanları zoraki oruca süsükleyen bir silüete büründürülmüştür. Oruç tutanlara sağlanan kolaylıklar nedeni ile oruç tutmayanlar bir ay boyunca aç kalmayı tercih eder hale gelmişlerdir.

Öğle yemeği vakitlerinde aç kalmamak umudu ile herkese kayırlı bir Ramazan ayı dilerim...

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..