Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Güncel
 

Tercihiniz I. Abdülmecit mi, Atatürk mü?

Geçende Meclis Başkanlığı bir davetiye dağıttı, ortalık karıştı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; çok basit hazırlanmış ve fotokopi ile çoğaltılmış “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” davetiyesi ile çok kıymetli ve yaldızlı kâğıda basılmış Padişah tuğralı Abdülmecit’in “17 Kasım Doğum Günü Davetiyesi”ni iki elinde gösterip; “Hiç utanmıyorsunuz değil mi? Bu iki davetiye, sizin kimi ne kadar sevdiğinizi gösteriyor! Yazıklar olsun size!” diye bağırdı…

Sevgili Yılmaz Özdil de, Padişah Abdülmecit’in 17 Kasım 1823’te değil, 25 Nisan 1823’te doğduğunu, bu tarihin ise, Padişah Vahdettin’in İstanbul’dan kaçış tarihi olduğunu yazdı ve Meclis Başkanlığı’nı ayıpladı.

İşte tarih bilgileri burada:

Tam 89 yıl önce, 17 Kasım 1922’de Osmanlı İmparatorluğu’nun son Padişahı Sultan Vahdettin, İngilizlere ait Malaya adlı gemiye binerek İstanbul’dan kaçıp, Malta’ya gitti. İşte o kaçış ve sonrasında yaşananlarla ilgili çok şey söylendi, yazıldı.

Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri’nden Prof. Dr. Metin Hülagü’nün kaleme aldığı ve Timaş Yayınları’ndan çıkan “İngiliz Belgeleriyle Vahdettin ve Osmanlı Hanedanı” adlı kitap büyük gürültü koparttı. Tarihin karanlıkta kalan birçok noktasına ışık tutacak ve beraberinde yeni tartışmalar yaratacak olan çalışma için, Prof. Metin Hülagü, 3 yıl boyunca merkezi Londra’da bulunan Foreign Office’te (Yabancılar Ofisi) 400’e yakın belgeyi mercek altına aldı.

Özellikle belgeler Padişah Vahdettin’in İstanbul’dan ayrıldığı 17 Kasım 1922 ile öldüğü 1926 tarihleri arasındaki yaşadıklarını aydınlatırken; Osmanlı Hanedan üyelerinin 1940’lı yıllardaki sıkıntılarını, çırpınışlarını ve dünya liderlerinden ilginç isteklerini de gözler önüne seriyor.

Vahdettin, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’e destek oldu mu?

Ne desteği!? Mektuplarında Atatürk’e küfür ediyordu” deniliyor…

Son şehzade, şimdi Osmanlı devam etseydi Padişah olacak olan Osman Ertuğrul ne diyordu: “Atatürk olmasaydı İstanbul şimdi bizim olmazdı. Türk halkı her şeyini O’na borçludur” diyordu…

Ya Padişah Abdülmecit kimdir?

Babası : Sultan II. Mahmud
Annesi : Bezmialem Sultan
Doğduğu Tarih : 25 Nisan 1823.
Padişah Olduğu Tarih : 1 Temmuz 1839.
Öldüğü Tarih : 25 Haziran 1861…

Eee, hani “17 Kasım” doğum günü nereden ve hangi sebeple geliyor?

Konser sanatçıları da 'Ahmet Özhan' imiş... Olsun, o da sanatçımız da; tercihleri Zülfü Livaneli, Edip Akbayram veya Arif Sağ olacak değildi ya?

Yahu, Allahaşkına bir bilen varsa söylesin artık; bu ülke nereye gidiyor, ne yapılmaya çalışılıyor!? Halkın % 50 oyunu alanlar, bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusuna karşı neden böyle vefasızca davranıyorlar da, 150 yıl önceki padişahı baş tacı yapıp, ondan medet umuyorlar ki!?

Bizim akıllı tercihimiz, kurtarıcımız ve kurucumuz Yüce Atatürk’ten yana mı; yoksa gericilik abidesi Padişah I. Abdülmecit sevgi ve saygısından yana mı olmalı?

Abdülmecit çok vasat padişahlık yapıp, bir iz bile bırakamadan göçüp gitti… Padişah Vahdettin, Osmanlıyı İngilizlere satıp, Malta’ya kaçtı… Mustafa Kemal ise ‘Hızır’ gibi yetişip, satılan ve işgal edilen bu güzel ülkeyi canı pahasına kurtardı, bunu hâlâ öğrenemediniz mi!?  

Bu kadar mı vicdanlarınız karardı, niye bu kadar vefasızsınız efendiler!?

17 Kasım 2011/ Sakin KOŞAR.  

 
Toplam blog
: 191
: 753
Kayıt tarihi
: 09.08.08
 
 

16/07/1951 Bozüyük / Yatağan / Muğla doğumlu, 1970 Isparta - Gönen mezunu, 1986 Anadolu Üniversit..