Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '20

 
Kategori
Sinema
 

Terminator- Dark Fate

Aslında seri normalde 3. filmde bitmişti. Yani üçüncü seriye kadar tutarlı saçmalamayan bir yanı vardı. Fakat 4. filmde (Arnold'un oynamadığı film) tutarsız zorlama bir iş çıkardılar.  5. filmde (Genesis)  işe paralel zamanlar vs girdi hepten saçmalayıp  klasik gelecekten gelmeler, geçmişteki John Connor'u kurtarma olayı hepten abuk bir hale dönüştü.  
 
Sokağa çıkmama sürecinde sıkıntıdan patlarken karşıma serinin 6. filmi çıktı  ve hadi izleyeyim bari dedim. :)
 
Dikkat spoiler....
 
Gelecekteki durum, paralel zamanların senaryoya dahil edilmesiyle gene karışmış vaziyette. Bu sefer Skynet yok. Yerine aynı Skynet gibi fakat adına Lejyon denilen üstün bir yapay zeka teknolojisi var. 
 
 
Mexico City'de başlayan olaylara göre, genç bir bayan (gene aynı Sarah Connor gibi) ileride Lejyona karşı direnişi yönetecek çok üstün bir şahsiyeti dünyaya getirecektir. Bunu bilen yapay zeka, gelecekten Rev-9 adında dehşet bir makineyi günümüze yollar. Gene aynı mantıkla, bu sefer anne adayını koruması için, gelecekteki direniş ekibi güçlendirilmiş bir süper asker olan yarı makine Grace'yi bu zamana yollar. Yani filmin genel gidişi Grace'in anneyi Rev-9'dan korumasını konu alıyor.
 
Fakat filmde güzel sürprizler var.  İlerleyen sahnelerde Sarah Connor'ın, Garece ile yardımlaşması, daha sonrasında millatan önce kalan terminatör modeli T-800 rolündeki Arnold'u iyi adam rolünde görmek filme güzel bir hava katmış. 
 
IMBD notu 6,3 olan film bol aksiyon ve sürükleyici konusu ile bir şeklide kendini izlettiriyor. Serideki saçma ve sıkıntılı duruma takılmazsanız tavsiye ederim.
 
Toplam blog
: 55
: 61
Kayıt tarihi
: 26.01.19
 
 

1984 Ankara doğumluyum.Çeşitli sektörlerde çalışmış olup şu anda, lojistik sektöründe operasyonel..