Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '20

 
Kategori
Sinema
 

GÜNE FİLM: THE TWO POPES

Tanrı Kent , Arka Bahçe, Körlük gibi başarılı yapımlara imza atarak yönetmenliğiyle adından övgüyle söz ettiren Fernando Meirelles’in 2019 yapımı  The Two Popes, Netflix’te gösterimde.

Papa Benedict (Anthony Hopkins) ve Papa Francis (Jonathan Pryce)’in görevleri, geçmişleri ve kişiliklerine odaklanan film, 2005 yılında Papa 2. John Paul’un ölümü üzerine 16. Benedict’in papa seçilmesi ile başlıyor. Sonrasında gelişen olaylarla Papa Benedict’in geleneği bozarak ölmeden önce istifası ve Güney Amerika’dan seçilen ilk papa olan Francis’i papalık için desteklemesi anlatılıyor.

Filmde Papa Benedict (Anthony Hopkins) ve Papa Francis (Jonathan Pryce)’i oynayan iki papanın muhteşem performanslarıyla Oskar’a aday olduklarını da söylemekte yarar var.

Halef ve selef olan iki papanın Arjantin-Almanya maçını pizza ile izledikleri sofra sahnesi filmdeki en güzel sahnelerden Yeniliklere kapalı görüşleri ve iktidar gücünü temsil eden Papa Benedict ile yenilikçi görüşleri ile Papa Francis arasındaki seçim dönemi yaşanan zıtlaşmalara rağmen sonrasında gelişen dostlukları ve uzlaşıları oldukça güzel, içten ve doğal bir şekilde anlatılmış.

The Two Popes filmi  IMDb’de aldığı 7.7’lik yüksek puanla da izlenmeye değer bir film olduğunu fazlasıyla gösteriyor. Mutlaka izleyin.

 

M.YÜCEL ÖZMEN

 

 
Toplam blog
: 46
: 2044
Kayıt tarihi
: 01.07.07
 
 

Edebiyat ilgi alanım... Şiir, kitaplar, denemeler ve lezzet durakları hakkında benim de bir çift ..