Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Terör ve türleri...

Terör ve türleri...
 

Terör yine can aldı. "Kınıyoruz." İronik bir giriş yapmak istedim. Alıştık artık bu sözleri duymaya.

Peki teröre verdiğimiz kurbanlarda bizim hiç mi suçumuz yok?

Teröre bir göz atalım istedim. Yaşadıklarımızın bir bölümüne sadece...

Sağlıkta terör; 5 ila 9 ytl 'ye hasta muayene eden özel hastahanelerde, yoğunluktan laboratuvar raporları bile yanlış yazılıyor. Muayene ücretinin yetersizliğini kapatmak için, baş ağrısı şikayeti ile gitseniz dahi MR yada US isteniyor. Olan vatandaşa oluyor yine. Elde ettikleri haksız kazançla hastahaneler zinciri kuranların açılışlarını yapanlar bu terörün baş kahramanlarındandır. Devleti soyanların yanında yer almışlardır.

Eğitimde terör; "Hepiniz dershane meraklısı oldunuz" diyen Milli Eğitim Bakanı'na soruyorum "Aklınız başınıza yeni mi geldi?" Siz bu ülkenin gerçeklerini bilmiyor muydunuz? Dershaneler yeni mi açıldı? Kalitesiz eğitim verdiğiniz okullarda öğretmen açığını cebinden para vererek eğitmen tutan veliler ödemiyor mu? Açın Ortaöğretim kitaplarını, bir tarafa da okutulması gereken müfredatı. Sonra ÖSS soruları ile bir karşılaştırın bakalım neler göreceksiniz? Sınav canavarlarıyla dershanelere para akıtarak mücadele edildi. Atatürk Türkiyesi'ne laik, demokratik, çağdaş çocuklar yetiştirebilmek için boğazından kesti, çocuğuna yatırım yaptı insanlar. Siz de efendim din dersi seçmeli olsun mu olmasın mı derdine düştünüz. Parası olan özel okula, parası olmayan devlet okuluna. Yıllarca kendi kendinizle rekabet ettiniz. Düz lise, Süper lise, Anadolu lisesi.. Bu utanç, terör değil de nedir?

Ekonomide terör: Cari açık ayyuka çıkmış, Gros marketler de ithal pirinçten, köpek mamasına kadar mevcut. Makarna sosları, çikolatalar, peçeteler v.s v.s... Bizim popo silmek için kağıt üretecek fabrikalarımıza ne oldu? Ülkeyi sata sata satacak bir koltuklarınız kaldı. Çinden yapılan ithalatlarla sektörleri bitirdiniz. Global kriz dev gibi büyürken siz ne yapıyorsunuz? Ergenekon... Ergenekon davasının bu Hükümet altında kalmıştır.. Savcı da..

Kendiniz yazıp kendiniz oynadınız.. Körfez krizinde bile bu ülke böyle bir kriz yaşamadı. Cemaat ilişkileri ve tarikatlara endeksli bir ekonomi türü yarattınız. "Açız "diyene dayılanarak bir başka terörist modeline öncülük ettiniz.

Dinde terör; "Türban serbest kalacak" vaadleriyle geldiğiniz koltukların sahipleri köşeye sıkıştırınca ülkeyi kaosa sürüklediniz. Ruhban sınıfının olmadığı dinimizde insanları, tarikatlara, cemaatlere böldünüz. İnananlar-inanmayanlar, müslüman gibi yaşayanlar-yaşamayanlar, Fetullahçılar, Mahmut Hocacılar, Nakşibendiler, Aleviler, Sünniler v.s v.s ..

Bir kitabın adı gibi "Allah ile Aldattınız." Halkın dini inançlarını kullanarak ve kadınlar üzerinden siyaset yaparak iiktidar oldunuz. Sürünün parçası olmak istemeyenleri de inançsız addettiniz.

Kendinize ait muhitler, lokantalar, okullar, oteller inşa ettiniz. Allahı bez parçasıyla kandırmaya çalıştınız...

Adalette terör: Beyinleri şeriat aşkı ile yanıp tutuşan bir grubun adaleti bu hale getirmesine şaşırmamak lazım. Şu an terörün en büyüğünü bu konuda yaşıyoruz. Bu konuda yazmak istemiyorum. Biliyorum ki yayınlanmaz. Ama 1 Mayıs dün gibi akıllarda. AKP li İç işleri Bakanlığı'na bağlı bir Emniyet teşkilatı, AKP yanlısı bir Anayasa Mahkemesi Başkanı, kadrolaşan bir Adalet Bakanlığı ve ADALET... Ne gerekçeyle içeriye alındığını bilmeyen 1 yıl sonra ölüm halinde tahliye edilen bir hükümlü.. Korumaları gardiyan zannederek korkan bir paşa.. Suikast girişiminde bulunulacağı söylenen (!) ve suikast girişimlerinde bulunmaya niyetlendiği iddia edilen paşalar... AB uyum yasaları adı altında yetkileri sınırlanan güvenlik görevlileri. Eli kolu bu yasalarla bağlı TSK.

Bu liste uzar gider... Terörün tanımına bir göz atalım isterseniz.

Terör; "Baskı, cebir ve şiddet korkutma, yıldırma, sindirme veya tehdit yöntemlerinden biriyle anayasada belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzenini değiştirmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve cumhuriyetinin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak ve yıkmak veya ele geçirmek temel hak ve hürriyetleri yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla bir örgüte (burada örgüt terimi iki veya daha fazla kimsenin aynı amaç etrafında birleşmesiyle, teşekkül, cemiyet, silahlı cemiyet, çete veya silahlı çeteyi kapsamaktadır) mensup kişi veya kişiler tarafından girişilecek her türlü eylemlerdir."

Şimdi halâ bu ülke'de terör yok diyebilir misiniz? PKK gündemde olduğu için içimizdeki teröristlere her gün yataklık yapıyoruz. Tarih hepimizden hesap soracak..

Aydınlık ve umut dolu yarınlar...

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..