Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '13

 
Kategori
Güncel
 

Terörist Başı ile yapacağımız 'Barış Antlaşması'nı çocuklarımıza/torunlarımıza nasıl anlatacağız?

Terörist Başı ile yapacağımız 'Barış Antlaşması'nı çocuklarımıza/torunlarımıza nasıl anlatacağız?
 

Terörist Başı ile yapacağımız ‘BarışAntlaşmasını’çocuklarımıza/torunlarımıza nasıl anlatacağız?

‘Türk Hukuk Sistemi’ hemusul,’ hem ‘esas’ hem de ‘temayüller’ yönünden ‘dumura uğratılmak’ amacıyla girişimlerde bulunulmaktadır.

Dünyanın hiçbir hukuk sisteminde, hem de ‘çok partili parlamenter sistem’de iktidar             ve kuyruğunda terörist grubun parlamentodaki payandası ‘ırkçı parti’ T.C Anayasası ve yasalarını alt-üst ederek ülkede barışı sağlamak amacıyla ‘hukuk’ hiçe sayılmakta, ayaklar altında ezilmektedir.  

Hem de ‘ömür boyu ağır hapis cezası’ ile hüküm giymiş bulunan ‘terörist başı’  tüm hukuk kuralları ve uygulamaları göz ardı edilerek İmralı’da 61. veya 3. Erdoğan Hükümeti ile yapılmakta olan barış ön görüşmelerinde hukuksal zeminde ‘taraf’ olarak kabul edilmektedir.

Dünya var oldukça bu ‘hukuk ayıbını’ üzerinde taşıyacak olan T.C. Devleti gelecek kuşaklara bu ayıbın nedenleri ve gerekçelerini anlatırken ‘nasıl inandırıcı’ olabilecektir?

Bundan böyle T.C. Devleti, Anayasası’nda hangi ‘hukuk yüzü’ ile Cumhuriyet’in nitelikleri arasında ‘hukuk devleti’ olarak sayılabilecektir?

T.C. Tarihi’nde sorarım size;günün ekonomik ve teknolojik koşulları ile doğru orantılı olarak ‘hücre hapsi’ çekmekte olan başka hangi hükümlü ‘beş yıldızlı otel’ ve en son ileri teknoloji ve iletişim standartlarında hüküm giymiştir?

Bu ülkede 10 yıl Başbakanlık ve Bakanlık yapmış Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Refik Koraltan ve arkadaşlarını o günün en kötü koşullarında ‘bebek katili’ olmadıkları için mi Yassıada’nın ahır gibi koğuşlarında 'psikolojik işkence' görmüşler ve idam olmuşlardır?    

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan ise hiçbir kimsenin ‘teninin kılına bile’ dokunmadıkları için mi ‘terörist’ olmakla suçlanmışlar, insanlık dışı ‘işkence’ görmüşler ve idam olmuşlardır?

5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun Madde 53 uyarınca ‘Terörist Başı’nın hiç bir örgüt, parti ve kurum adına temsil ve dolayısı ile ‘taraf olma yetkisi’ bulunmamaktadır.

Anımsatıyorum….

28.02.2013,İzmir

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..