Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '19

 
Kategori
Dünya
 

Terörü Yoketmek İçin

Amerika ve Avrupa ülkeleri, kısaca emperyal güçler Büyük Ortadoğu Proje hazırlığını taa 50'li yıllarda hazırlığını yaparak günümüzde hayata geçirmeye çalışıyorlar.

Ülkemizde ekonomi rayına oturmamasının bir çok nedenlerinin başında ilk sırayı Büyük Ortadoğu Projesi almaktadır.

Her ne kadar günümüzde hayata geçirilmeye çalışılıyor gibi görünse de asıl başlangıç dönemi 12 Eylül askeri darbe sonrasında başladığını söyleyebiliriz.

Emperyal güçler tarafından hayata geçirilen darbe ile birlikte ülkede devrim niteliğinde piyasa ekonomisi uygulamaya koyuldu ve Özal hükümeti ile birlikte kısa zaman içinde yabancı sermaye şirketleriyle iş birliği yapabilecek zenginler oluşturuldu ve bu durum Çiller ile Yılmaz hükümetleri ile sürdürüldü, hala da sürdürülmekte. Günümüz iktidarının diğer Özal, Çiller ve Yılmaz iktidarları dönemlerinden tek farkı din argumanını siyaset kulvarının içinde barındırmaya çalışmasıdır. Özal, Çiller, Yılmaz hatta Demirel, İnönü, Ecevit dönemlerinin hiç birinde din argumanı kullanarak siyaset yapılmamıştır. Tabi bu bir farklı tartışma konusudur.

Faiz bilmeyen, vergi- kdv bilmeyen borsa bilmeyen ülkede ani değişim sonucunda bir tarafta kazanmayı öğrenirken doğru insan olma değerlerimiz de yavaş yavaş erezyona uğramış ve 'kazanmak için her yol mübahtır' felsefesi öne çıkmış, toplum kirlenmeye yüz tutmuş ve de çekirdek aile huzuru tersyüz edilerek bireyci bir toplum haline dönüştük.

Bireyci toplumun ahlaki değerlerini yok ettiği ve götürdüğü kadar getirileri de olmuştur meta bağlamında.

İşte bu getirilerin önemli bir bölümünü emperyal güçler Amerika-CIA tarafından 80 yılının başlarında PKK terör örgütünü örgütleyerek hem asker-sivil onbinlerce insanın hayatını sonlandırmış hem de piyasa ekonomisinin getirilerinin büyük bölümünü savunma harcamalarına yönlendirilerek bir taraftan silah tuccarları kazanırken ülke ekonomisine de büyüz zarar vermiştir.

Yetmedi, şimdi de sekiz yıldır Amerika'nın örgütlediği PKK/PYD/YPG terör örgütleriyle Türk askeri savaşmak zorunda bırakılmış, dolayisiyle savunma giderlerimiz artmıştır.

Savunma giderlerimiz arttıkça da zaten kaplumbağa hızıyla gelişen ekonomi yapımız çökme noktasına gelmesine ramak kalmıştır.

İşte vatandaşım, asgari ücret zammın gıdım gıdım veriliyorsa ve açlık sınırının altında ücret alıyorsan..

Elektrik bedeli kadar dağıtım bedeli ödüyorsan..

Neredeyse tüketmiş olduğun su miktarı kadar dolaylı vergi ödüyorsan..

Ekmeğin fayatı 1,5, soğanın kilosu 5 lira olduysa..

Bunların müsebbibi Büyük Ortadoğu Projesi'dir. O terör örgütlerini Amerika BOP'sini hayata geçirmek için örgütlemiştir.

Unutmayalım ki ülkedeki siyasi gelişmeler ve yapılar da tamamen Büyük Ortadoğu Projesine endekslidir.

Aklınızda bulunsun istedim.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..