Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '11

 
Kategori
Siyaset
 

Tezkerenin bedeli var,canın sağolsun Mehmetcik!

Tezkerenin bedeli var,canın sağolsun Mehmetcik!
 

 

 

Aylardır konuşulan “Bedelli Askerlik” konusunda Parlamenter Demokratik Cumhuriyetimizin Başbakanı, tasarıyı imzalayan Bakanlarında bilemediği ayrıntıları açıkladı dün grup konuşmasında.

Parası olanın tezkere alacağı düzenleme bedelli askerlik bekleyen ailelerde sevinç yarattı. Fiyat biraz yüksek ama o kadarı da olsun canım. Yoksulun canı ile ödediği vatan borcunun parası olanın yanında lafımı olur!

 

 “Paran varsa canın, yoksa vatan sağ olsun!”

 

Paran Varsa Canın, Yoksa Vatan sağ olsun!” sözü sanal medyadan alıntı. Ama doğrusu yaşananları izah edecek başka bir sözde icad edilmedi daha.

 

Bedelli askerlik ile ilgili düzenleme resmi gazetede yayınlandığında 30 yaşından gün alanlar 30 bin lira verip teskereyi alacaklar. Yurtdışında fiili olarak üç yıl çalışıp sigortalı olanlar ise 10 bin euro ödeyecekler.

 

Yaklaşık 460 bin kişinin yararlanacağı düşünülen düzenlemeden gelecek gelir şehit ailelerine aktarılacak.

 

Uzatmanın alemi yok bağlayalım yazıyı…“Her şeyin bedeli var!” şarkısından hazzetmedim hiçbir zaman. Şu klasik, “herkesin bir fiyatı var” söyleminin güfteden şarkıya dönüşmüş halinin yansıması olan “her şeyin bedeli var”ı sevemedim zorla değil ya.

 

12 Eylül faşizmi serbest pazar/liberal ekonomik düzeni ‘vatan kurtarmak martavalı’ ile  “idareyi ele alıp” darbeyi yedirdi/sevdirdi ya yurdum insanına! Bu “her şeyin bedeli var” şarkısıda duygusal evrenimizde/dünyamızda darbe yaptı aynen, piyasaya/pazara “ikizlere takke” diyen arsız pazarcı gibi açtı/yıktı toplumsal mahremi!

 

Sonsöz, paran varsa canın, yoksa vatan sağ olsun!

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..