Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '12

 
Kategori
Haber
 

THY bir uçağının gövdesini çalışanlarının resmi ile süslemiş...

THY bir uçağının gövdesini çalışanlarının resmi ile süslemiş...
 

Türk Hava Yolları (THY) çok güzel bir şey yapmış. Bir Boing 737-800 uçağını 18 bin çalışanının fotoğraflarıyla süslemiş. Bu çalışma dünyada ilkmiş. 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "THY, son 8 yılda hem filoda, hem koltuk kapasitesinde, hem de uçak sayısı itibarıyla üçe katlandı. Ciro kapasitesi bakımından tam 5 katına geldi. Bugün hep beraber THY'yi dünyanın sayılı şirketleri arasına getirdik. THY'de kalitenin artması, şirketin uçuş noktası bakımından dünyada 7. sıraya gelmesinde çalışanların katkısı büyük. Tabii ki yükseklere çıkmak o kadar önemli değil. Önemli olan bu şirketleri, bu uçakları uçuracak yetkin, birikimli personel yetiştirmektir. Biz, bu işe inanan, şirketine, ülkesine inanan insanlar sayesinde, aşkla bu şirketi yükseltiyoruz. 'Bunlar sizin eseriniz' diyoruz. Bunu bir lansman olarak değil, çalışanlarımızla yaptığımız büyük tablonun, resmin, altını imzalama olayı olarak görüyorum. Geçmişte bu şirkete emek veren, yükselmesine katkıda bulunan bütün yöneticilerin de fotoğraflarını koyduk. Artık dünyada THY bayrağı altına başka şirketleri de alıp, bir havayolu şirketi nasıl yönetiliyor bunu gösterme noktasına geldik. Önümüzdeki yıllarda, günlerde çok büyük çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bunu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum.'' demiş.
 
THY Genel Müdürü Temel Kotil de ''Şirketin yaklaşık 18 bin çalışanı, THY kardeşleri, aynı uçak üzerinde yan yana geliyorlar. 5 yıl boyunca yan yana THY kardeşi olarak durursak, inanın bana başaramayacağımız, geçemeyeceğimiz, pazar payı alamayacağımız hiçbir yer yok. Yan yana kaldığımız, THY kardeşi olduğumuz sürece bu şirket en iyisini yapar, en büyük başarıyı sağlar. '' diye konuşmuş. 
 
Çalışanların fotoğraflarının uçağa giydirilmesi projesiyle, THY'nin her bireyinin dünyanın farklı noktalarındaki tüm yolcuların hizmetinde olduğunun altının çizilmesi, şirketin "başarısının ve havacılık sektöründeki gücünün" vurgulanması ve Türk Bayrağını dünyanın dört bir yanına taşıyan tüm THY çalışanlarına teşekkür edilmesi hedeflenmiş.
 
Uçağın üzerinde, sadece şu andaki THY çalışanları değil, kurulduğu günden bu yana hizmet eden tüm çalışanları temsilen geçen sürede görev yapan tüm genel müdürlerin fotoğrafı da yer almış.
 
Yolcu giriş kapısının sağ tarafında ''Globally Yours''un simgesi olan küre görselinin üzerinde mottonun açılımı olan ''Dünya evimiz, siz misafirimizsiniz'' ifadesi Türkçe ve İngilizce olarak yer almış.
 
Uçak giydirme işlemi THY Teknik AŞ'nin hangarında yapılmış.
 
Yaklaşık 18 bin THY çalışanının fotoğraflarıyla giydirilen uçak, yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya uçacakmış. Uçağın sefer düzenleyeceği havalimanlarında da özel etkinlikler düzenlenecekmiş.
 
Daha önce de Pegasus da yanlış hatırlamıyorsam hem çalışanlarının hem de müşterilerinin kız çocuklarının isimlerini kendi uçaklarına veriyordu.
 
Bu çalışmalar insana değer verme anlamında gerçekten çok güzel. İç başarı yakalanmadan dış başarı maalesef yakalanmıyor.  Tabii işleri göstermelik de yapmamak lazım. Gerçekten iç müşteri olan çalışanları mutlu, mesut etmek de önemli. Çalışan mutlu olacak ki müşterisini de mutlu edebilsin.
 
Bu çok klas hareket için THY'nı tebrik ediyorum. Dilerim havada yolları daima açık olur. Ancak kendilerinden toplumsal sorumluluk anlamında ülkeye kalıcı eserler bırakmalarını
da bekliyoruz. Mesela ülkede çok büyük bir eserin arkasında neden THY olmasın? Mesela bir hastene, bir öğrenci yurdu, bir yaşlı bakım evi, bir stat vbg.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..