Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '15

 
Kategori
Tiyatro
 

Tiyatro keyfi ile sevgililer günü- Romeo ile Juliet

Tiyatro keyfi ile sevgililer günü- Romeo ile Juliet
 

Aşkın her halini sever insanoğlu. Aşkın getirdiği unutkanlıklar, dalgınlıklar, mide ağrıları, kalp atımları, acı çekmeler. Her biri başka zaman olsa hastalık belirtisi diyebileceğimiz bu durum, işin içine sevgili girdi mi en özel anları hatırlatıyor. Yeri geldiğinde aşk acısı ile yanıp kavrulmak, sevgili tarafından terk edilince hayata küsmek de aşkın oyunlarından. Eskiden aşk acısı ile ince hastalığa yakalanıp, hayata gözlerini yuman birçok aşığı da gördük, duyduk.Her yaşta, her anda ve her dönemde farklı yaşansa da, hissedilenler tamı tamına aynı kelimelerle ifade edilir. Milat Öncesinden günümüze kadar birçok yazarın kaleminden anlatılan aşk, farklı farklı insanları anlatsa da ortak noktası hep aynı oldu.

Aşk denince akla gelen William Shakespeare'in Romeo ile Juliet oyunu Tiyatro Keyfi rejisiyle, kukla tiyatrosu olarak sahneye taşınmış. Yabancı yönetmen Mc Ranin tarafından sahneye konan oyunda, kuklaları da kendisi tarafından tasarlanmış. Dilhan Aras, Cansu Ersoy ve Gülru Sinem Akkaya kuklalara can veriyor. Bir aşk oyununda sadece kadınların görev alması ise gerçekten çok keyifli.Genç arkadaşların karakter değişimleri ile birlikte, kuklalara kattıkları ses değişiklikleri, onları bir karakter olarak ortaya çıkarmaları çok hoş olmuş.

Romeo ile Juliet aşkını biraz da kısaltarak hem çocuklara, hem de yetişkinlere yönelik hazırlanmış. Bir baloya katılan Romeo'nun, Juliet'i görmesiyle parlayan aşk ateşi, birbirine düşman ailelerin bu aşka engel olmasının ardından, bir şişe zehirle sönüp gidiyor. Müzikleriyle, kuklaları ve kukla oynatıcılarının keyifli canlandırmasıyla sahneye seyri keyifli oyun taşınmış. Oyunun 14 şubat günü sahnelenmesi ise ayrı bir keyif yaşattı. Bu keyfi yaşatan Tiyatro Keyfi ekibi alkışları ve diğer oyunlarıyla takdiri hakediyor. Son birkaç yıldır gerek yurtiçi, gerekse de yurtdışında başarılı sahnemeleri ile dikkat çeken Kemal Başar, nedense medyanın ya da kültür sanat faaliyeti içinde olan diğer kurumların dikkatini çekememekte. Medyada kimin eli kimin cebinde haberlerine meze olmayan, işini iyi yapmaya gayret eden Kemal Başar, medyanın dikkatini çekmese de, sessiz ve derinden ama üst seviye başarılı işlere imza atıyor.

Kemal Başar'ın Tiyatro Keyfi Tiyatrosu içinde yarattığı ekip ruhu takdire şayan. Oyunlarda görev alan genç arkadaşlar her oyunda birbirini destekliyor. Aralarında hiçbir kompleks ya da bencilliğe yer vermeden, dekor taşıyor, sahne kuruyor. Bu da Kemal Başar'ın aynı zamanda başarılı bir eğitmen ve yönetici olduğunu da gösteriyor.

Tiyatro Keyfi ekibinin oyunlarını herhangi bir yerde gördüğünüzde bilet alıp seyretmekten çekinmeyin. Keyifli saatler geçireceğinizi garanti ederim. 

İyi Seyirler,

 
Toplam blog
: 50
: 411
Kayıt tarihi
: 01.05.12
 
 

Konservatuar mezunu tiyatro oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen. ..