Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

TMO, elinde bulunan fındığın bir kısmını dağıtmalıdır

TMO, elinde bulunan fındığın bir kısmını dağıtmalıdır
 

turkcell


" Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği, TMO, elinde bulunan fındığın bir kısmını okullarda, askeriyede ve hastanelerde bedava dağıtmalıdır. Ayrıca TMO elinde kalan 320 bin ton fındığı kumanya dağıtan belediyelere satmalıdır" denildi.

Güzel bir akıl.

Bedava dağıtması; milyarlarca $ borcumuz var yaklaşık 1.6 milyar'a aldığımız bir malı bedava verelim.

Devlet borçlarını bir an önce bitirmeye çalışıyor, yapılan teklife bak. Sonra da bu kadar borca niye girdiniz diye hesap sorarlar. Siz borcunuz varken cömertlik yapın ama bunu başkasından beklemeyin, devletten asla.

Bu devlet borçlarını bitirdikten sonra, milletinin daha iyi bir hayat yaşaması için herşeyi yapar. Tarihi okumak yeterli.

Bence böyle konuşmalar-ifadeler ülkesini seven birinin konuşması olamaz. Daha çok mevcut idareyi (siyasi anlayışı sevmeyen) bir kişinin konuşma tarzı. Bu konuşmanın da kimseye faydası olmaz.

Bu konuşmayı yapanlar kendi işlerini layıkıyla yapmışlar mı acaba.

Türkiye'nin tarımını düşünürsek 100 yıldan beri yangelip yattıkları anlaşılır.

Düzenli bir çiftçi bilgilendirmesi olsaydı bugün çiftçi hayatından şikayet etmezdi.

Belki de ihtisaslaşmış tarım yapılırdı. Yani her çiftçi belli tarım ürünlerini ilmine göre eker ve ne kadar kazanacağını da bilirdi.

Ya şimdi bu sene şu ürün kazadı seneye bizde onu ekelim, arz fazla olduğu için seneye o ürün yarı fiyatında. Tam bir komedi.

Devlet tarımı çok çeşitli şekilde destekliyor, bunu kimse söylemiyor. Çünkü siyasi idareyi beğenmediği için söylemek işine gelmiyor.

Bu akılı verenler ülkede daha karlı ve verimli bir tarım için önce çalışsınlar. AB tarım için hibe veriyor, Türkiye'de tarımın ileriye gitmesini gerçekten istiyorlarsa çiftçiyi bu konuda ciddi şekilde bilgilendirirler ve birlikte proje hazırlayarak çiftçinin kalkınmasına vesile olabilirler. O zaman herkes memnun olur. Çiftçinin işleri yoluna girince şikayetlerde azalır. Ülkede daha iyi bir yaşam standartı olur.

Belediyelere satın deniyor, belediyeler almak istedi de satılmadı mı?

Marifet ülke hayrına çalışabilmektir.

 
Toplam blog
: 21
: 119
Kayıt tarihi
: 29.03.08
 
 

Mehmet Haras İlkokul mezunuyum. Çiftçilik yapıyorum. İnternet benim için iyi oldu, yeni sistemler..