Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '10

 
Kategori
Üniversiteler
 

Tokat Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Öğrenci Temsilcisi Yavuz Hasgül ile sohbet..

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ YAVUZ HASGÜL : “ KİŞSİEL GELİŞİM İNSANIN KENDİNİ TOPLUMA İFADE EDEBİLMESİDİR”.

SORU-Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Nerede okudunuz bugüne kadar?

YAVUZ HASGÜL- 6. Mart. 1990 tarihinde Sulusaray doğumluyum. İlköğretim 6. sınıfa kadar Sulusaray’da okudum. Tokat Plevne İlköğretim Okulu’nda İlköğretimimi tamamladım. Mehmet Akif Ersoy Lisesinin Yabancı Dil Ağırlıklı Bölümünü tamamladım. Şu anda Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünü birinci sınıf öğrencisiyim. Bölümün öğrenci temsilciliğini de yapmaktayım. Gerek Fakültem gerekse bölümümle alakalı bir çok sosyal faaliyete katıldım. Özellikle öğrenciler ile öğretim görevlileri arasında köprü vazifesi görmekteyim.

SORU- Bize ailenizden bahseder misiniz? Anne ve babanız ne iş yapar? Kardeşleriniz nerede okur ve onların bu gelişim yolculuğunuza bakış açısı nedir?

YAVUZ HASGÜL –Babam Sulusaray’da esnaflık yapmaktadır. Annem ev hanımı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde İktisat okuyan bir ağabeyim, Amasya’da Fen Bilgisi öğretmenliği okuyan kardeşimle beraber 3 kardeşiz. Onlarda benim gibi Orta Öğretimlerine Tokat’ta devam ettiler. Üniversiteye de Tokat’ta hazırlanmışlardır.

SORU- Neden Ziraat Mühendisliğini tercih ettiniz? Bunun özel sebebi var mı?

YAVUZ HASGÜL- İleriye dönük düşüncelerim arasında iki meslek vardı. Bunlardan biri veteriner hekimliği, öteki de ziraat mühendisliği idi. Yani bu ülkede istediği bölümü okuyan nadir öğrencilerden bir tanesiyim.

SORU- Okumak ne demektir? Okumak deyince ne anlamaktasınız? Okumanın sizlere ne faydası oldu bugüne kadar?

YAVUZ HASGÜL- Okumak yaşadığımız olayları tecrübe etmektir. Bu da genç yaşta olgunlaşmamızı sağlar. Nice okumayan insan yaşlılık dönemlerinde küçük bir çocuktan farksızdır. Bende genç yaşta yaşlanmayı tercih ettiğim için elimden geldiği kadar okuyorum. Daha doğrusu okumak insanı yaşlandırmaz. İnsanın ömrünü uzatır. Okumak sayesinde şimdiden 30 yıllık bir hayat tecrübesi yaşamış gibiyim.

SORU- Arkadaş nedir? Arkadaş dendiği zaman ne anlamaktasınız? Arkadaşı nasıl seçersiniz ?

YAVUZ HASGÜL- İnsanın kendisini gerçekleştirmesinde yol gösteren ve her an destek olan insan kendi iradesi ile seçtiği yol arkadaşıdır.

SORU- Tanıdığım Üniversite öğrencileri genelde çekingen ve içine kapanık siz ise tersine girişken aktif ve atak insansınız. Bunun sebebi nedir?

YAVUZ HASGÜL- Liseye kadar içine kapanık ve sessiz bir insandım. Lisede öğretmenlerim ve arkadaşlarım sayesinde kendimi tanımayı başardım. Bu özgüvenle beraber özellikle okulumda bir çok problemin çözümünde rol almaya başladım. Problemin değil, çözümün bir parçası olmak gerektiğine inananlardanım.

Her geçen gün insanın ne kadar güçlü bir varlık olduğuna inananlardanım.

SORU- Lise ve Üniversite arasında sosyal yaşantı olarak ne gibi farklar vardır?

YAVUZ HASGÜL- Üniversite insana birey olduğunu açıkça hissettiriyor. Gelecek endişesi lise hayatına nazaran Üniversitede daha fazla. Dolayısıyla lisedeki rahatlığı üniversitede hissetmiyoruz. Şu bir gerçek ki lise daha eğlenceliydi. Galiba hayatımızın en güzel yıllarını geride bıraktık.

SORU- genelde Türk Gençliğinin, özelde ise Tokat gençliğinin sorunları neler ve bunların çözüm yolları sizce nedir?

YAVUZ HASGÜL- Dünyanın her yerinde olduğu gibi işsizlik sorunu had safhada. Özellikle kurumların özelleştirilerek çalışanların işten çıkarılmasıyla bu oran daha da büyüyor. Gençlere sosyal ve siyasal alanda güven artmalı bu alanlarda sorumluluklar verilmelidir. Eğitimde gerekli materyaller muhakkak ekonomik hak getirmelidir.

SORU- Tokat’a dışarıdan gelen öğrenciler en çok neyden şikayet etmekteler?

YAVUZ HASGÜL- Genellikle şikayet edilmemekte. Bence üniversitenin şehir merkezinden uzak olması Üniversitenin şehre yapacağı kültürel katkıyı engellemektedir.

SORU- Kişisel gelişim sizce ne demek? Bunu önemseyenle önemsemeyen arasında ne fark vardır ?

YAVUZ HASGÜL- Kişisel Gelişim bir bireyin gelişmesi. Yani kitaplar okuyarak araştırmalar yaparak kendini en güzel bir şekilde ifade edebilme ve topluma tanıtabilme yolunda ilerlemesi demektir. Kendi kişisel gelişiminin önünde duran kapıların anahtarının babamın cebinde olduğunu anladığım anda gelişim sürecim başladı. Kişisel gelişim ailede başlar.gelişmiş anne baba eşittir gelişmiş evlattır. İnsanlar kişisel gelişimine kesinlikle çok önem vermelidir. Bir insanı konuşmak hazırlar, okumak doldurur, yazmak olgunlaştırır .işte bu yüzden bunlar ve bu gibi etkinliklerle Kişisel Gelişimde fayda sağlayacak her şeyden yararlanılmalıdır.

SORU- Gaziosmanpaşa Üniversitesinin gelişimi için neler önereceksiniz?

YAVUZ HASGÜL- Kendini ziraat alanında ön plana çıkarmış olan, Üniversitemizin gene bu alanda çalışarak kendini zirveye getirmelidir. Gerek akademisyen ve gerekse teknolojik bakımdan son derece gelişmelidir okulumuz.

SORU- Başka neler anlatacaksınız?

YAVUZ HASGÜL- Biz kimiz? Neyiz? Ne olmak istemekteyiz? Amacımız ne? Eğer özgüveni tam, düşünebilen ve üretebilen bireyler görmek istemekteyseniz karşınızda artık TV de yapay gündemden vazgeçerek ülkenin sorunlarıyla ilgilenilmelidir. Bütün bu sayılan şeylerin özünde ahlaklı insan olma şartları vardır. Siz bir insana kendi iç dünyasını tanıtmazsanız duygularıyla savaşmasını öğretemezseniz ondan başarı bekleyemezsiniz . Bu bağlamda insanın önce iç dünyasını inşa edin ki içinin güzelliği dışına yansısın. Her şeyi kendine çekebilsin. Bunun sonucunda da başarı kaçınılmazdır.

Beni bu güne getiren ve özgüven sahibi bir birey olmamı sağlayan aileme teşekkür etmek adına kelimelerin yetersiz kaldığı hayattaki hiçbir cümlenin onlara karşı duyduğum sevgiyi açıklayamayacağım aileme sonsuz şükranlarımı sunar ve içindeki gizli duygularımı topluma ulaştırmaya vesile olan Kişisel Gelişimime bir katkı da kendisi yapan saygıdeğer Turan yalçın beye de çok teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..