Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Toygar çorbası

Toygar çorbası
 

TOYGAR ÇORBASI


Havaların soğuk gittiği şu günlerde bu çorbalar sağlığımız için önemli.

YAPILIŞI

Akşamdan 1 rer bardak nohut ve yarma ayrı ayrı sıcak suda bekletilir. Sabah suları süzülerek ayrı ayrı düdüklü tencerede pişirilir. Nohutun suyu  süzülür, yarmanınki kalır. Tencereye 2 bardak yoğurt, 4 kaşık un 1 yumurta kırılır isteğe göre tuzu konur, 3 bardak et suyu ile karıştırılır. Sulu olan yarma ve nohutlar ilave edilerek karıştıra, karıştıra 15 dakika pişirilir. Bir tavada 2 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağ kızdırılır içine 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,  ve 2 tatlı kaşığı nane ilave edilir. Bu karışım çorbanın üstüne dökülür. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..