Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Trabzon’a 5 yıldızlı kültür merkezi!

Trabzon Belediyesi sırtındaki borç yüküne rağmen, geleceğin çağdaş Trabzon’u için önemli eserler inşa ediyor.

Onlarca büyük hizmet arasında beni en çok etkileyenler ise, kültüre yapılan belediye yatırımları..

Eski Tekel Binası’nın yerinde inşaatı hızla süren modern belediye hizmet binası ve iş merkezi, çok sayıda hizmete açılan parklar, tenis kortları, yeni bulvarlar, yeni sokaklar, yeşil alanlar bile bu denli heyecan uyandırmıyor bende.

Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nin yerine yapılmakta olan çok amaçlı kültür kompleksi inşaatını sırf bu yüzden ayrı bir yere koyuyorum.

Dile kolay, 12 bin m2 inşaat alanına sahip dev bir kültür altyapısı, önümüzdeki yılın Mayıs ayında Trabzonluların hizmetine girecek.

En önemlisi yıllardır eksikliğini, ezikliğini hissettiğimiz toplantı mekanlarına sahip olacağız.

Şehrin göbeğinde, son teknoloji ürünleriyle donatılacak biri 511, diğeri 310 kişilik iki salona kavuşacağız.

Hamamizade İhsanbey Kültür kompleksi içerisindeki sergi salonları, otoparklar, fuayeler, çalışma odaları, kafeteryalar da cabası…

Belediyenin borçlarına, belediye meclisindeki siyasal bloklaşmaya, Ankara’daki “kara engellere” rağmen, bu yatırımın başlaması başlı başına bir başarı hikayesidir.

Tek eksiklik ise, bakanın yıkılması için söz verdiği ama çeşitli ayak diretmelerle bir türlü yıkılamayan inşaatın güneyindeki Eski SSK binasının varlığıdır.

Gizli şirketler kurup belediyeyi soymak varken, sınırlı bütçesinden 12 milyon YTL’yi dev bir kültür kurumu için harcamayı göze alan Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu yürekten kutluyorum.

Trabzon Belediye Başkanı Sayın Canalioğlu’nun insani, sosyal ve siyasi ilkelerinin, sahip olduğu çağdaş şehir normlarıyla ilgili birikimin bunu gerektirdiğine inanıyorum.

Evrenselliğin önce yerelden başladığını iyi biliyor Başkan Canalioğlu..

Bu nedenle, seçildiği günden itibaren Trabzon’un ulusal ve yerel kültür değerlerini öne çıkarmaya, dünya ile buluşturmaya özen gösterdi.

Tarihten ve gelenekten gelen kültür değerleriyle bugünün sanatsal üretimlerinin çağdaş ve ortak bir algıda buluşmasına imkanlar hazırladı.

Ulusal ve uluslararası düzeydeki önemli kültür, spor ve sanat toplantılarına katılarak, bazılarının yönetimlerine de girerek Trabzon şehrinin adını dalgalandırdı.

Dünyanın dört bir yanından Trabzon’a davet ettiği yabancılarda, Türkiye ve Trabzon sempatisinin oluşmasını sağladı.

Trabzonspor’un başarısızlığı sonucu son yıllarda medyada az görünen Trabzon adını, belediyenin hazırladığı sosyal, kültürel ve sanatsal aktiviteler sayesinde öne çıkardı.

Bu anlamda her Trabzonlu hemşerimizin Başkan Canalioğlu’na bir vefa borcu olduğunu düşünürüm.

Geçtiğimiz cumartesi günü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katıldığı Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi Temel Atma Töreni’nde belediye başkanına gösterilen ilgi ve sevgi, Trabzon’u temsildeki başarısını ödüllendiren bir vefa örneği gibiydi.

Bu sahneyi bir kez daha yaşayan Sayın Baykal’ın Başkan Canalioğlu için sarf ettiği övücü sözler de, bu hakkın üst düzeyde teslim edildiğinin ifadesiydi.

Kanımca Başkan Canalioğlu’nun Trabzon’da siyasetteki önlenemez yükselişinin ardında, insani kişiliğinin yanı sıra, toplumsal dayanışmayı güçlendirmede ortak kültürel kodların ve sanatsal üretimlerin oynadığı ciddi rolü kavraması yatıyor.

Sığ siyasal çıkarlar uğruna birbirine düşürülmek istenen insanlarımıza, kültürümüzün sağladığı araçlardan yararlanarak, “barış ve sevgi aşısı” yapılabileceğini gösterdi.

Bunun karşılığı olarak da Başkan Canalioğlu, pek çok belediye başkanının ancak korumalarla çıkabildiği sokaklarda 24 saat boyunca tek başına özgürce dolaşabiliyor, hemşerileriyle sohbet edebiliyor, şakalaşabiliyor.

Bazı belediye başkanlarının yaptığı gibi belediye üzerinden rant üretip kasasını doldurmak yerine, Trabzonluların daha fazla olgunlaşması, huzur ve kültür sahibi olması adına kültür ve sanata yönelik yatırım tercihinde bulunmak alkışlanacak bir duruş değil midir?

 
Toplam blog
: 152
: 700
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Trabzonluyum ve bu kentte yaşıyorum. Kamuda inşaat mühendisi olarak çalışıyorum. Resmi görevimin..