Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '08

 
Kategori
Futbol
 

Trabzonspor'dan ne çıkar?

Trabzonspor'dan ne çıkar?
 

Yeni sezonda Trabzonspor


Türkiye Ligleri'nin ''dört büyük''ünden biri olarak gösterilmesine rağmen son yıllarda bu isme yakışan bir mücadele gösteremesi nedeniyle Anadolu liderliğini Kayserispor ve Sivasspor'a kaptıran Trabzonspor bu sezon yeniden yükseliş arıyor.

2004/05 sezonunda ikinci olduktan sonra son üç sezonda başarı yakalayamayan Trabzonspor bu sezon başarılı olmak için birçok transfer yaptı. Medyamızda da Trabzonspor'un başarıya hazır olduğu yönünde haberler yapıldı. Başkan Sadri Şener ''Hedef şampiyonluk değil ama olabilir de.'' derken teknik direktör Ersun Yanal da ''Bizi izleyin.'' açıklamasını yaptı.

Trabzonspor'da geçen sezondan kalan futbolculara bakalım; Serkan Balcı, İbrahim Yattara, Tolga Zengin, Hüseyin Cimşir, Umut Bulut, Barış Memiş. Yeni gelen futbolcuların listesi çok daha uzun - bu nedenle en önemlilerini yazayım: Kaleye Tony Sylva; savunmaya Hrvoje Cale, Rigobert Song, Egemen Korkmaz; orta alana Gustavo Colman, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, forvete Gökhan Ünal ve Isaac Promise.

Trabzonspor yeni sezona da Ankaraspor maçıyla başlayacak, en önemli sınavın ise üçüncü haftadaki Beşiktaş karşılaşması olacağını bekliyoruz.

Şimdi Trabzonspor'dan beklentiler çok yüksek. Bendeniz ise Trabzonspor'un beklentileri karşılayamayacağını düşünüyorum. İyi sonuçlar alınırsa ligin bir bölümünde çok başarılı olunabilir ama ligin ilk yarısı sonunda beşinci sıra ile onuncu sıra arasında yer alan bir Trabzonspor beni şaşırtmaz. Rigobert Song dışında çok üst düzey bir transfer yapılmadı ve ilk sezonda büyük başarı yakalanması da zor gözüküyor.

Aynı kadro, aynı teknik heyet korunursa Trabzonspor'un gelecek üç sezon içinde zirveye tırmanması beklenebilir. Birbirine alışık olmayan, çoğu lige alışık olmayan futbolculardan kurulu olan bu takımın bu sene için pek şansı olmadığını düşünüyorum...

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..