Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '12

 
Kategori
Anılar
 

Trakya Üniversitesi Konseri öncesi yediğimiz Ciğerlerin tadını unutamadık.

Trakya Üniversitesi Konseri öncesi yediğimiz Ciğerlerin tadını unutamadık.
 

Burcu Göker Trakya Üniversitesi girişinde konser afişi önünde


Burcu Göker'in Türkiye'ye geleceğini ve konser turnesine başlayacağını anlattığım yazımdan sonra iki haftadır yazı yazamadım. Ne kadar dolu olduğumuzu ve neler yaptığımızı anlattığımda neden yazamadığımı anlayıp bana hak vereceksiniz.

Burcu geldikten iki gün sonra Eric de geldi, İlk durağımız 4 Mayıs Karşıyaka Opera Sahnesi Konseri için İzmir'di. İzmir'e konserden  iki gün önce gittik. Zira konserden bir gün önce Yeni asır televizyonunda canlı yayın programı ve gazete röportajı vardı. Canlı yayından önce Burcu Yenı asır televizyonunun İzmir Pasaprottaki binasının en üst katındakı kafede röportajını verdi. Daha sonra Cumhuriyet meydanında resimler çekildi. Sonra da Burcu ve Eric Esin Sayın hanımın Kentin Sesi Programına konuk oldular. Bu Burcu'nun üçüncü, Eric'in ise ilk defa konuk olduğu bir programdı. Canlı yayın programı bir ev sohbeti tadında harika geçti. İlk defa Eric bir televizyon programından çok zevk aldığını ve hiç korkmadığını söyledi.

4 Mayıs gecesi  baştan sonra pembe beyaz çiçeklerle süslenmiş Karşıyaka Opera Sahnesinde Burcu ve Eric Mozart, Brahms, Ravel, Turina, Schoenfield'in eserlerinden oluşan repertuarları ile gene dinleyenleri büyülediler ve bir başka aleme götürdüler. Konser sonunda dinmeyen alkışlar karşısında tekrar tekrar çıkıp selam veren ikili birisi Sarı gelin olan iki bis parçası ile dinleyenlerin duygularını  çoşturdular.

Bu güzel konserin ardından ertesi gün  İstanbul!a döndük. Zira bir sonraki gün Burcu'nun gazete röportajı vardı ve sonraki gün de Trakya Üniversitesi konseri için Edirne'ye hareket edecektik.

7 Mayıs sabahı  erkenden üç otomobil Edirne'ye doğru yola çıkarken hepimiz çok keyifli idik. Daha önceki yazılarımı okuyanlar belki hatırlar. Burcu'nun Türkiye'de ve Kıbrıs'taki konserlerine katılmış bir dinleyici kitlesi var. Bizim Üniversite arkadaşlarımızdan oluşan 10 ile 15 kişilik bir grup Burcu ile Eric'in bir çok konserine katıldılar ve bu konserlere gidişleri bir şölene çevirmeyi başardılar. Beraberce hem gittiğimiz şehirleri  geziyoruz, hem de konserlerde Burcu ile Eric'i dinleyip mutlu oluyoruz. Bu sefer Trakya Üniversitesi gezisinde de 10 kişi idik. Aslında planlanan daha fazla kişi idi ama bir takım sağlık sorunları bu sefer sayımızın 10 da kalmasına sebep olmuştu.

O sabah erkenden yola çıkıp önce Kıyıköye, daha sonra İğne adaya gittik. İğne adada deniz kıyısınde harika bir restoranda son dönemlerde yediğimiz en lezzetli kalkan ziyafetinden sonra civarda mağara ve tarih gezilerimizi de gerçekleştirdik.

Akşam üzeri Edirne İstanbul yolu üzerinde kurulu olan Balkan Yerleşkesindeki Trakya Üniversitesine vardık. Üniversite misafirhanelerinde bize ayrılan odalara yerleştikten sonra akşam yemeği için en yakındaki otelin restoranına giittik. Zira akşam o saatten sonra karnımızı doyurabileceğimiz başka bir yer bulma şansımız yoktu. O gece restoranda yediğimiz mercimek çorbası bize o kadar  tatlı geldi ki anlatamam. Hepimiz sabahın erken saatlerinden beri süren uzun yolculuktan çok yorgunduk ve ne de olsa belli yaşın üstünde kişilerdik. Ertesi sabah kahvaltıda buluşmak üzere hepimiz uyumaya çekildik.

Ertesi sabah kahvaltıdan sonra Selimiye camiini ziyaretle Edirne gezimize başladık. Selimiye camii Unesco koruma projesinde yer alan Prof. Nevzat  İlhan bey ve asistanının bizi camii ziyaretinden önce misafir ettikleri harika konak bizde tarihimizin ne kadar eski ve soylu olduğu duygusunu tekrar canlandırdı.

Selimiye Camiinin ulvi havası ve mimarısı bizi bir kez daha büyüledi. Öğle saatlerinde ise caminin karşısındakı Ciğercide yediğimiz Edirne'nin meşhur ciğeri ise  harika idi.Hayatında hiç ciğer yemeyen Eric önce bu ciğeri yemekten çekindi. Ama bizim iştaha ile yediğimizi görünce dayanamadı ve tadına bakmak amacı ile başladığı tabağı iki dakikada silip süpürdü ve ikinci tabağı istedi.

Biz ciğerciden sonra akşamki konser hazırlıklları için gruptan ayrılıp Yerleşkese döndük. Akşamkı konseri ve yankılarını bir sonraki yazımda anlatacağım.

 

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..