Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

İrem Şen Büyükgürsan

http://blog.milliyet.com.tr/senirem

15 Ekim '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Trend: Midi Boy Elbise

Trend: Midi Boy Elbise
 

Uzun elbiseler sonbahar etkisiyle elini eteğini çekiyor ama tam anlamıyla değil! Artık sokak modası midi boy elbiseleri ağırlıyor. Diz altında biten, ayak bileklerine uzansa, dokunacakmış hissi veren tarzıyla hep bahsedilen parizyen stiller de bir anda ortaya çıkıyor. Çıkıyor çıkmasına ama doğru seçim  bizi tarz bir görünüme yaklaştırırken, yanlışlardan dolayı yer çekimine de maruz bırakabiliyor. Yanlış seçimler midi boy elbise sayesinde olduğundan daha kısa ve tıknaz bir görünüm de kazandırabiliyor yani. Hatta kısaca uzun lafın kısası betimlemesindeki kısa tanımına takılı kalabiliyoruz. Üstelik bu takılma üzerimizden çıkarıncaya kadar sabit kalıyor. Peki, midi elbiseler nasıl giyinilmeli? Kimler giyerken, kimler sadece uzaktan sevmeli?

Midi Elbise Modelleri

 Henüz yazlık kıyafetler raflardan kalkmadı. Henüz daha Kış gelmedi. Hala daha gündüzler sıcak ve bu da yazlık kombinler yapmak için geçerli bir nedeni oluşturuveriyor. Bu durumda da yazlık elbise modelleri ceketlerle geçiştirilebiliyor. Konu midi elbise modelleri üzerinde yoğunlaştığında da kat kat bir görünümden sade bir cekete, deriden sweatshirtlere, uzun hırkalardan uzun kollulara doğru bir geçiş yolu açılıyor. Üstelik bu kış yünler midi elbiseleri tamamlıyor.

Midi boy elbise

Yazdan Kalma Bir Günden

Güze inat çiçekler kombinlerde açmaya tam gaz devam ediyor. Tabii bu sefer soğuklara karşı biraz temkinli ve bir o kadar da korunaklı. Derinizin hemen üzerinde bir kumaş, kumaşın üzeri çiçekle kaplı, çiçeklerin hemen üstüne bir deri daha, daha ne olsun? Deri ceket ve elbise kombinleri son zamanların kurtarıcı parçaları arasında. Son olarak converse ayakkabılar unutulmasın da.

midi elbise modelleri

Triko Elbiseler

Zamansız trendler arasında olan triko elbiseler bu sefer midi boyu ile salaş ve rahat stil kazandırıyor.  Biraz serin bir hava da bile insana tek parça özgürlüğü kazanıyor. Salaş ve rahatlık denildiğinde spor ayakkabısız bir kombinde tabii ki düşünülmüyor.

Triko midi boy elbise

Bir İnce Hırka

Yazlık elbiseler hırkalarla da tamamlanabiliyor. Uzun hırkalar da sokak modasında oldukça revaçta. Midi bir elbise, uzun hırka ve kısa çizme üçlüsü her an her yere hazırlıklı olmayı doğuruyor. Hani oldukça fazla bahsettiğim çabasız şıklık için ise iyi bir alternatifi oluşturuyor.

Midi Elbise

Bele Düşen Ceketler

Yün ama askısız midi elbiseler de yine günümüz hava koşulları için ideal. Tedbiri elden bırakmamak ise dengesiz havaya karşı adeta bir savunma. Tabii ayrıca kamuflaj görevi de bağlanan ceketlere yüklenebilir. Eğer sizden biraz ileride giden bir göbeğiniz varsa...

Sokak stilleri

Şık Kombinler

Midi elbiseler ile şık olmak için çok fazla uğraş vermeye gerek yok. Sadece ayakkabı seçimi ile stilinizi bir anda şık bir duruşla noktalayabilirsiniz. Biraz da maskülen bir tavır takınmak istiyorsanız eğer ceketlerinizi omuzlarınıza atmanız yeterli gelecektir.

Sokak stilleri

Elbise Pantolon Kombinleri

Elbiseyi tunik niyetine kullanıp pantolonla beraber kullanabilirsiniz. Elbise altına pantolon giyerek bazı kuralları bozabilirsiniz. Benim fikrimse bazı tabular bozulmamalı ve bazı beraberlikler de hiçbir zaman olmamalı!

Elbise pantolon

Kimler Nasıl Giymeli?

Midi boy sakıncalı olan kısımda olmasına rağmen bir o kadar da zarif. Bu elbiseler ayrıca bacak boyuna acımayan kıyafetlerden. Bu yüzden de minyon bir vücut tipiniz var ise elbise boyu diz altında kalan modelleri tercih edebilir, yüksek bir bel görünümünü kemerlerle destekleyerek orantı sağlayabilirsiniz. Boyunuz zaten uzunsa çekinmeyin, istediğinizi seçin ve giyin.

Sokak stilleriSokak stilleriSokak stilleriSokak stilleriSokak stilleri

Sokak modası,trendler ve kombin önerilerimi blog adresim modaviki.com adresinden de takip edebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 111
: 457
Kayıt tarihi
: 11.02.15
 
 

15 Ekim 1987 İzmir doğumluyum. Küçük yaşlardan başlayan yazarlık tutkum zamanla, moda editörlüğün..